Interieurtrends voor deze winter

0
758
gezellig in de winter met zijn tweeen

Met de winter in aantocht is het uiteraard een mooi moment om ook je woning winterklaar te maken. Tijd voor warmte, gezelligheid en vooral een gevoel van knusheid om die kou zoveel mogelijk buiten te houden. Want sneeuw is natuurlijk leuk. Maar onder een dekentje voor de openhaard of tv met een goed boek, mooie film of een spelletje doen met vrienden is nog leuker! Een gevoel van intimiteit in je woon-, eet- of slaapkamer creëer je in een handomdraai. Benieuwd? Lees hier onze tips en trends en geef jouw kamer een nieuwe look.

Stoer en stijlvol

Mag jouw interieur wel eens een nieuwe look krijgen? Laat je dan inspireren door de stoere, industriële stijl die op dit moment erg intrek is. Deze stijl kenmerkt zich voornamelijk door het gebruik van robuuste materialen als hout, leer en metaal. Het is daardoor een combinatie van oud en modern. Industrieel kaal en kil? Helemaal niet! Juist door het gebruik van deze natuurlijke materialen streef je een gevoel van knusheid na. Stoffen accessoires zoals wollen kleden of hoogpolig tapijt dan het ook uitstekend bij dit soort interieurs.

Tip: een knus interieur maak je al snel door een fijn kussentje op de bank, een wandkleed of tapijt.

gezelligheid in je interieur creeer je zo

Echte winterkleuren

We krijgen regelmatig de vraag wat nu geschikte kleuren zijn om sfeer in huis te creëren. Ga daarbij uit van je gevoel en volg zeker je eigen voorkeuren. Kleuren kun je eigenlijk op heel veel verschillende manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld door sfeervolle accessoires of details. Stijlvolle kussens in het rood, okergeel of oranje geven warmte, maar ook een vloerkleed in een bruine of bordeauxrode kleur doen het altijd goed. Maar denk ook verder: lampenkappen, schilderen of kandelaars kunnen allemaal een bepaalde kleur in je woning onderstrepen. Anderzijds kunnen contrasterende kleuren, bijvoorbeeld pastel roze of groen, zachtheid aan het interieur geven.

Geef de natuur de ruimte

Natuur in huis? Voor velen zal dit wellicht een wenkbrauw doen fronsen. Toch is het gebruik van hout (zoals we hierboven stelden), maar ook diverse plantaardige materialen een optie. Laat de natuur terugkomen in je woning met planten! Een mooie hangplant bijvoorbeeld of een ficus, cactus of Kentia palm zijn groene opvullers van je woning. Niet alleen krijgt je interieur een opfrissing, planten zorgen ook nog eens voor een gezonde leefomgeving dankzij hun luchtzuiverende eigenschappen.

Goed om te weten: planten in de winter een gek idee? Helemaal niet! Omdat de verwarming in de wintermaanden aanstaat gedijen veel kamerplanten juist hartstikke goed in een warmere omgeving.

Meer interieurtips? Check onze website eens!

Kun je geen genoeg krijgen van onze tips of wil je meer weten voor je interieur helemaal klaar te maken? Bekijk dan gerust verder op onze website. Lees bijvoorbeeld over de warmte van hout of een unieke, zelfgemaakte boekenwand.