Jouw woonkamer toe aan een nieuwe look? Bekijk ons advies voor je begint?

0
781

Het een keer uitproberen van een compleet andere inrichting van jouw interieur kan wonderen doen voor de look en feel van jouw woonkamer of andere leefruimte. Of je nu net naar een nieuwe woning bent verhuisd of je gewoon je huidige woning wilt opfrissen, het begint met leren. Het zoveel mogelijk kennis opdoen over hoe je meubels aangenaam kunt positioneren, zowel visueel (op papier of in je hoofd) dan wel in de praktijk.

Accessoires doen wonderen

Het is belangrijk om na te denken over het creëren van een gezonde verhouding tussen de verschillende items in een kamer. Dit gaat van de meubels tot accessoires en kunstwerken.
Bedenk van tevoren wat de dagelijkse functie van de ruimte is alvorens te kiezen welk type balans je wilt bereiken. Bij de symmetrische balans is alles in tweefout aanwezig. Dit is een hele rustgevende strategie die goed werkt in de slaapkamers (zoals het plaatsen van identieke nachtkastjes aan beide kanten van het bed). Ook is het mogelijk om een interessant aanzicht te creëren met een asymmetrische aanpak. Twee vazen van enigszins verschillende afmetingen naast elkaar creëren een eigenwaardig evenwicht.

Denk aan de vorm

Een ander advies is om je meubels zo uit te zoeken en in te richten op de vorm van de ruimte die je hebt om mee te werken. Deel bijvoorbeeld een lange smalle woonkamer in twee verschillende functionele zones. De ene helft kan worden aangewezen voor je bank en entertainment deel, terwijl het andere deel gebruikt kan worden als eetkamer. Als je een grote rechthoekige ruimte hebt, probeer deze dan op te delen in vierkanten voor een minder formele, maar meer comfortabele omgeving.

 

Tot slot, om een gevoel van diepte te creëren kun je visuele trucs gebruiken zoals triangulatie. Bij het inrichten van het interieur betekent dit bijvoorbeeld het plaatsen van twee kleine salontafels aan elk uiteinde van de bank in combinatie met een schilderij boven de bank. Probeer de tips eens uit en ervaar wat voor gevoel verschillende inrichtingen kunnen creëren!