Decoratietips voor de woonkamer

0
1033
Decoratietips in de woonkamer

De woonkamer is de centrale plek in ons huis. We gebruiken een woonkamer om onze vrije tijd door te brengen met het kijken van tv, het lezen van een boek of gezellig wat te drinken met vrienden. Het is belangrijk dat je woonkamer ook qua decoratie en styling best wel wat meer mag hebben. Het is natuurlijk ook een ruimte waar je vrienden en familie ontvangt. En dat wil je wel in een nette, stijlvolle ruimte doen. En met de juiste decoratie kom je al een heel eind.

Decoratie woonkamer

Decoratietips voor de woonkamer: do’s en don’ts

Ga je je woonkamer verbouwen of opnieuw inrichten, dan kan het zeker geen kwaad om van tevoren al eens rond te kijken op internet voor de nodige inspiratie. Maak voor jezelf al een klein grondplan van waar de meubels komen te staan. Wanneer je je woonkamer gaat decoreren zijn er een aantal do’s en don’ts waar je rekening mee kunt houden:

 

Do

  • Experimenteer met kleur. Uiteraard moet je dit niet zomaar doen en kun je je het beste laten inspireren. Houd je van licht en ruimte? Denk dan eens over decoratie zoals kussens, vazen of lampen met lichte, fellere kleuren: geel, goud, rood, oranje, oker of roze bijvoorbeeld.
  • Verlichting is erg belangrijk en brengt veel sfeer en gezelligheid. Standaard is de lamp op het kastje naast de bank of lamp aan het plafond. Maar denk ook eens aan een mooie vloerlamp of wandlamp!
  • De juiste balans vinden is belangrijk. Eigenlijk maakt het niet uit wat voor soort meubels je in je kamer zet. Tegenwoordig is zo’n rommelige stijl juist erg populair. Zorg er wel voor dat je meubels altijd met elkaar in balans zijn. Dit doe je door te kiezen voor een rode draad, bijvoorbeeld een kleur, patroon, design of vorm die regelmatig in het interieur terugkomt.
  • Speel met ruimte en vormen. Kies bijvoorbeeld eens voor poefs of stoelen met ronde zitvlakken in plaats van de veelvoorkomende rechthoeken of vierkanten.

Don’t

  • Maak van je woonkamer geen donkere ruimte en vermijd donkere kleuren of zware stoffen. Gordijnen in donkere tinten maken je kamer namelijk al een stuk kleiner.
  • Accessoires zoals beeldjes, kandelaars, kussens, plankjes, vazen of beelden maken je woonkamer een stuk gezelliger. Maar zorg er wel voor dat er geen overkill aan spulletjes in je huis ontstaat. Dit kan een rommelige aanblik opleveren.
  • Heb je een meubelstuk in een bepaalde stijl? Dan is het belangrijk om deze niet te mixen met een andere stijl. Zorg dus dat twee verschillende stijlen nooit gemixt worden in één meubelstuk. Vaak matcht dit helemaal niet zo goed wat weer afbreuk doet aan je gehele interieur.

Meer tips? Bekijk onze website!

Wil je meer Woningfacts? Op onze website vind je allerlei tips en adviezen voor het inrichten van je woning. Van je slaapkamer tot woonkamer en zelfs je tuin. Laat je inspireren door de blogs van onze stylisten voor de styling van de verschillende ruimtes in je huis en bekijk de verschillende interieurtips.