Stylingtips voor de slaapkamer

0
1378
stylingtips slaapkamer
stylingtips slaapkamer

De slaapkamer is een ontzettend belangrijke ruimte waar we gemiddeld de meeste tijd van ons leven doorbrengen. Hierdoor is het natuurlijk wel belangrijk dat deze op een bepaalde manier ingericht wordt, waardoor je er voldoende rust kan krijgen. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar verschillende stylingtips voor de slaapkamer.

Rustgevend

Het belangrijkste is natuurlijk dat je voldoende rust kunt krijgen in de slaapkamer. De eerste tip heeft dus ook te maken met de rust van de kamer. Een slaapkamer die helemaal vol staat en vol gemaakt is met decoratie, is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Het kan hierdoor namelijk best zo zijn dat je veel minder tot rust komt in dit soort kamers. Kies daarentegen voor een rustige kleur op de muur zoals een koele blauwe tint of een warme bruine tint. Felle kleuren zorgen er dus ook voor dat de rust veel minder gegarandeerd is.

inrichting slaapkamer tips
Een aantal bruikbare stylingtyps voor de slaapkamer

Niet teveel schermen

Sommige mensen vinden het fijn om een tv of computer in de slaapkamer te hebben, maar bevorderlijk is het vaak niet. Ook dit kan er namelijk voor zorgen dat iemand veel minder rust krijgt. Kies er voor om beneden tv te kijken en vervolgens op de slaapkamer vooral bezig te zijn met slapen. Hoe meer je op de kamer doet, hoe minder het lichaam de kamer associeert met slapen. Je kunt er dan dus beter voor kiezen om geen schermen in de slaapkamer te plaatsen zodat je ook niet verleidt wordt om het alsnog te doen.

Planten in de kamer

Planten zorgen voor zuurstof en hebben vaak een rustgevende werking. Planten in de slaapkamer zijn dan ook altijd een goed idee. Ook niet teveel omdat het wellicht zorgt voor drukte in de kamer, maar een aantal planten is altijd een goed idee.