Hoe houd ik muggen uit de slaapkamer?

0
875
Muggen weren uit de slaapkamer

Muggen zijn met name in de zomermaanden bij sommige huizen een ware plaag. Wat in ieder geval niet echt helpt tegen een muggenplaag, is als je vlakbij stilstaand water zoals een beek, poel of meer woont. Ook vijvers zijn broedplaatsen voor muggen en trekken dan ook veel insecten aan. Maar hoe houd je muggen uit je slaapkamer? Je kunt natuurlijk je raam dichtdoen overdag en ’s avonds, maar muggen zullen altijd een weg naar binnen vinden. Gelukkig zijn er praktische hulpmiddelen die muggen weren of twee keer na laten denken voor ze je slaapkamer binnen vliegen. Lees hier meer!

Hoe je muggen milieuvriendelijk uit de slaapkamer houdt

Muggen op een milieuvriendelijke manier uit de slaapkamer houden is niet zo moeilijk als dat je wellicht verwacht. Ook in de natuur zijn er bepaalde stoffen waar muggen simpelweg niet zo goed tegen kunnen. Ongetwijfeld heb je al eens gehoord van citroengeur. Citroengeur houdt in principe muggen op afstand. Tegenwoordig vind je dan ook allerlei kaarsen, geurstaafjes, sprays en smeersels tegen muggen. Maar helpt het nou echt? Het antwoord daarop is lastig. In ieder geval helpen professionele sprays als Deet wél, maar zijn huis-tuin-en-keukenmiddeltjes vaak minder effectief dan wordt verteld. Als je écht veel last hebt van muggen en muggenbeten is het aan te raden om naar een apotheek te gaan voor speciale zalf.

Hoe muggen weren uit slaapkamer

Muggen buiten de deur (en ramen) houden

Maar er zijn meer mogelijkheden om muggen tegen te houden, zodat ze niet in je slaapkamer rondvliegen. Een van de meest beproefde maatregelen tegen muggen is een hor. Horgaas is zo dun en heeft zulke kleine gaatjes dat muggen er niet doorheen vliegen, maar dat ze wel frisse lucht doorlaten. Een horgaasje is een simpel, maar goedkoop en direct middel om muggen meteen buiten te houden. Je plaatst het gaas in je kozijn. Ook zijn er luxere modellen horren die vastgemaakt zijn aan je kozijn of boven je raam en die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Drastischere maatregelen

Wanneer het de spuigaten uitloopt en muggen je echt uit je slaap houden zijn er drastischere maatregelen die je kunt nemen. Onder andere een muggenzoemer, een elektrisch apparaatje dat een heel hoge frequentie afgeeft en muggen verjaagt. Ook sprays kunnen helpen evenals een ventilator die de muggen wegblaast. Eventueel kun je, net als in warme landen, onder een klamboe slapen. Houd er wel rekening mee dat je de muggen dan alsnog door je kamer hoort zoemen, maar dat je wel zonder bulten wakker wordt! Een écht drastische maatregel is het dichtmaken van je vijver. Het wil ook weleens helpen om je dakgoot goed schoon te maken, aangezien in stilstaand regenwater muggen ook hun eitjes leggen.

Meer over wonen

Wil je meer weten over het weren van muggen? Of wil je weten hoe je ’s avonds makkelijker in slaap valt? Op Woningfacts vind je altijd de laatste woningfeitjes. Of je nu op zoek bent naar praktische tips of adviezen of gewoon wil weten hoe iets in elkaar steekt: wij bloggen regelmatig over diverse onderwerpen in én rondom huis. Interieurtips, tips over styling en meer!