Welke verf gebruik ik voor de slaapkamer?

0
1703
Natuurtint als kleur in de slaapkamer

Of je nu uitgekeken raakt op kleur van de muur op je slaapkamer of dat je je muur eens wil voorzien van een update: het schilderen van je slaapkamermuur geeft de ruimte al een heel andere aanblik. Verfrissende kleuren of juist rustige kleuren die jou helpen om in slaap te komen. In dit blog vertellen we je meer over het gebruik van verf op je slaapkamer. Waar moet je op letten en bestaat er zoiets als speciale verf voor slaapkamers?

Welke verf kan ik voor mijn slaapkamer gebruiken?

Om maar een fabeltje direct uit de wereld te helpen: nee, er bestaat niet zoiets als speciale verf voor een slaapkamermuur. De meest geschikte verf die je kunt gebruiken om je muren en of plafonds te schilderen is gewoon muurverf voor binnen. Eigenlijk hebben alle grote verfmerken een speciale muurverf voor binnen. Uiteraard zit er per merk een verschil in kwaliteit, maar daarover kan een verkoper je altijd meer vertellen.

Welke kleur verf in slaapkamer?

  • Onze tip: Koop, als je op zoek bent naar muurverf, altijd iets meer verf dan je nodig denkt te hebben. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als je toch meer verf gebruikt dan verwacht. De verf die overblijft kun je gewoon bewaren en gebruiken op een later tijdstip. Bijvoorbeeld om lelijk geworden plekjes of beschadigingen bij te schilderen.

Welke kleuren doen het goed in de slaapkamer?

Hoewel er dus geen speciale verf bestaat voor de slaapkamer, bestaat er wel zoiets als een kleur die past in de slaapkamer. Officieel bewezen is het niet, maar naar het schijnt kunnen sommige kleuren rustgevend en kalmerend werken. Met name zachte kleuren als (licht)blauw of groen werken kalmerend, terwijl felle kleuren juist weer wat stimulerend werken. Een gele wand helpt je makkelijker wakker worden en maakt je kamer ook een stuk lichter. Daartegenover staat dat donkere kleuren zoals grijs of zwart en donkerblauw je kamer ook echt een stuk donkerder maken. Handig als je licht in je slaapkamer wil vermijden, maar zeker in de wintermaanden maakt dat je slaapkamer niet echt vrolijker.

De juiste kleur kiezen

Is het kiezen van een kleur in je slaapkamer dan zo belangrijk? Dat verschilt erg en is een persoonlijke kwestie. Naast de lichamelijke effecten van kleuren op je muur zijn er natuurlijk ook nog stijlvolle redenen om voor gekleurde verf op de muur te kiezen. Het beste is om voor jezelf helder te hebben wat je met je slaapkamer wil: wil je het een stijlicoon in je huis laten zijn of wil je je slaapkamer puur en alleen gebruiken om in te slapen?

Meer Woningfacts

Wil je meer weten over de inrichting van je woning? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw woning een bepaalde look of kleur te geven? Bekijk dan de verschillende blogs over ruimtes, styling of klussen in en rondom je woning. Wij posten regelmatig over de laatste trends en ontwikkelingen op woon- en huisgebied. Laat je verrassen door unieke en praktische content!