Ladders kopen

0
679

Ladders

 

Ga je ladders kopen dan moet je goed beslagen te ijs komen. Daarom gaan wij je in dit blog helpen. Wat is er te koop op het gebied van ladders?

Ladder hoogte

Er zijn houten – en aluminium ladders te koop. Welke is dan het meest geschikt voor jou situatie? Dat bepaal je aan de hand van een aantal dingen. Als eerste bepaal je de hoogte. Waar moet je maximaal bij kunnen komen? Daarbij moet je rekening houden met de klimhoogte. Je kunt de bovenste sporten van een ladder natuurlijk niet gebruiken. Deze staat immers tegen een boom of muur aan. De bovenste vier sporten van een ladder mag je niet gebruiken wil je veilig werken. Dat is ongeveer 80 centimeter. Nu bepaal je dus de klimhoogte. De afstand die je maximaal moet overbruggen – 80 centimeter. Dan heb je de juiste lengte van de ladder die je gaat kopen.

Aluminium of hout?

Heb je de hoogte bepaald van de ladder dan bepaal je het materiaal. Kies je voor hout of aluminium? Een houten ladder is vaak wat soepeler. Daardoor buigt hij iets door. Hierdoor vergroot je het oppervlak waarop je kunt werken. Doordat hij doorbuigt kun je vaak net wel bij (bijvoorbeeld) het raam komen. Aluminium is dus stugger maar wel lichter. Daardoor verplaats je hem eenvoudiger. Wat hoogtes betreft maakt het niets uit of je kiest voor hout of aluminium. Beide kunnen tot grote hoogte komen. 

Enkele ladder of uitschuifladder

Wanneer je ladders gaat kopen let dan ook op de plaats waar je de ladder uiteindelijk gaat opbergen. De lengte van een ladder zorgt er soms voor dat hij net niet handig in de schuur of garage past. De enkele ladder heb je bijvoorbeeld in een lengte van meer dan 7 meter. Past dat in de schuur? In dat geval biedt een uitschuifbare ladder vaak uitkomst. Deze ladders bestaan uit 2 of 3 delen. Deze delen kan je over elkaar heen schuiven. Daardoor heb je het voordeel van een lange ladder. Maar ingeschoven berg je hem eenvoudig op.

Ladders kopen doe je bij Van Eldik Ladders

Heb je een keuze gemaakt? Dan koop je de ladders natuurlijk bij Van Eldik Ladders. In het magazijn staan veel ladder gewoon op voorraad zodat je snel aan de slag kunt. Wanneer je nog vragen hebt wanneer je ladders gaat kopen dan zijn ze telefonisch goed bereikbaar. DE medewerkers staan klaar voor je om de vragen te beantwoorden.