Heb ik een architect nodig bij het verbouwen van mijn huis?

0
604
Heb ik een architect nodig bij het verbouwen van mijn huis?

Of u nu een nieuwbouwwoning gekocht heeft of gewoon uw huidige huis wilt opknappen, vaak heb je tijdens de verbouwing de hulp nodig van specialisten zoals aannemers of een architect. Zij kunnen met hun vakkennis het beste jouw wensen of toekomstplannen tot uiting brengen. Dit ontzorgt en zo ben je verzekerd dat alles soepel verloopt. Bij sommige projecten kan je prima zelf of met behulp van een aannemer aan de slag. Toch is het soms verstandig om de hulp van een architect in te schakelen. Wanneer je een architect nodig heeft bij de verbouwing lees je in dit blog.

De werkzaamheden van een architect uitgelegd

Een architect ontwerpt niet enkel en alleen gebouwen, meubels, steden, interieur en landschappen. De tekeningen worden na voltooiing compleet uitgewerkt. Een architect zorgt dat het uitgedachte concept van begin tot eind in goede banen wordt geleidt. Een project van een architect doorloopt verschillende fases. Het begint met de opnamefase, waarbij een architect samen gaat zitten met de opdrachtgever en alle wensen en bestaande bouwtekeningen doorloopt. Daarnaast worden de desbetreffende ruimte ingemeten. Dit wordt gevolgd door de voorlopige ontwerp fase en de definitief ontwerp fase. Indien de klant tevreden is met het voorstel van de architect begint de contractvormingsfase. In de contractvormingsfase zoeken architecten geschikte aannemers en sluiten ze eventueel contracten met aannemers. Het proces eindigt met de bouwbegeleidingsfase. Ook deze werkzaamheden horen dus bij het takenpakket van een architect.

Architect nodig bij verbouwing

De voordelen van een architect bij een verbouwing

Voor grote bouwkundige projecten is het raadzaam om een architect in te schakelen. Een architect maakt bouwkundige tekeningen waarbij aan alle aspecten is gedacht. Denk hierbij aan de bouwtechnische mogelijkheden en de wensen van de klant. Het budget van de klant moet hierbij ook gerespecteerd worden. Een architect is zich bewust van de prijzen in de markt en de kostenposten van het project. Hierdoor kunnen architecten een direct overzicht van alle kosten bijhouden. Bovendien stuurt een architect alle betrokkenen aan wat de klant veel zorgen uit handen neemt. Ondanks dat architecten niet goedkoop zijn, kan het je ook geld opleveren. Wanneer een verbouwing keurig is afgerond dan kan de waarde van je huis stijgen.

Tips over wonen, interieur en de laatste trends

Op de Woningfacts website vind je blogs over de laatste trends op het gebied van wonen, interieur en tuinen. Ook worden er handige tips en adviezen geplaatst over het klussen in je woning. Heb je opmerkingen of wil je tips met ons delen? Kom dan direct met ons in contact!