Je woonkamer herinrichten? Denk aan deze dingen

0
744
Woonkamer inrichten
Woonkamer inrichten

Bij het opnieuw inrichten van je woonkamer, zijn er een paar zaken waar je op moet letten. Ga je bijvoorbeeld voor teak meubelen, of toch meer voor iets ouderwets? De stijl vinden die alle bewoners blij maakt is niet makkelijk, in dit stuk geef ik je enkele tips.

De juiste maten vinden

De eerste stap als je jouw woonkamer opnieuw gaat inrichten, is het vinden van de juiste maten. Hoe groot is je woonkamer precies? Meet het allemaal juist op, en probeer je ook bewust te worden van hoe groot de woonkamer voelt. Het gaat dus niet alleen om de daadwerkelijke maten, maar ook over de vorm van de ruimte, en de indeling.

Glas, eiken of teak meubelen? Op zoek naar de juiste stijl

Als je jouw woonkamer opnieuw gaat inrichten, kan het lastig zijn om de stijl te vinden die bij je past. Zeker als je een partner hebt, kan het zo zijn dat jullie stijlen niet helemaal hetzelfde zijn. Tip! Maak allebei een moodboard, laat deze aan elkaar zien en bespreek over welke elementen jullie het eens kunnen worden, en maak compromissen waar nodig. Het geluk van je partner is even belangrijk als jouw geluk, dus probeer je mening niet door te duwen. Voor inspiratie als het aankomt op nieuwe meubels, bezoek deze website. Een uitspraak die hier goed van pas komt is de volgende: pick your battles!

Inrichting woonkamer
Inrichting woonkamer

Grote meubels en stukken kopen

Als je een beeld hebt van hoe jouw woonkamer eruit moet komen te zien, is het tijd om aan de slag te gaan met het winkelen. Mijn tip hier is om te beginnen met de grootste stukken, zoals de bank en het tv-meubel. De rest van je woonkamer kun je dan vormen rondom die stukken. Een beetje hetzelfde principe als bij een puzzel beginnen met de hoekjes, om vervolgens naar binnen door te werken. Door met grote stukken te beginnen maak je het jezelf makkelijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze teak meubelen om je te laten inspireren.

De finishing touch: even belangrijk

Als de woonkamer in grote lijnen klaar is: de muren zijn geverfd, de vloer is gelegd en de grote stukken zijn aangekocht en geplaatst, is het tijd om verder te gaan met de details. Zo maak je je woning echt eigen. Decoratie op de vensterbanken, een mooi schilderij aan de muur, of planten en bloemen plaatsen, het kan allemaal. In deze fase is het vooral zaak om echt je eigen touch toe te voegen, maar ga ook niet helemaal overboord. Veel succes met jouw nieuwe woonkamer!