5 soorten badkamer verwarming

0
436

Het kan soms lastig zijn om een badkamer van verwarming te voorzien. Het is een kleine ruimte waar je weinig vrije muur overhoudt. Bovendien moet je rekening houden met hoe vochtig een badkamer kan worden. Wil je je badkamer op een fijne en efficiënte manier opwarmen? Dan heb je toch best veel mogelijkheden. We geven je hier 5 soorten verwarming die in elke badkamer wel een plekje kunnen vinden.

  • Vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer prettige manier om een ruimte te verwarmen. Een warme vloer voelt fijn aan je voeten en is daarom zeer aangenaam in een badkamer. Een groot voordeel is dat warmte altijd omhoog gaat en je vanaf de vloer je badkamer dus zeer efficiënt en gelijkmatig verspreid verwarmd. Bovendien neemt een vloerverwarming geen ruimte in binnen je badkamer. Een nadeel is dat je deze in een bestaande ruimte niet zomaar installeert omdat je hiervoor de vloer moet openhalen.

Hoe badkamer verwarmen

  • Wandverwarming

Een wandverwarming is een zeer efficiënte verwarming in een kleine ruimte omdat ook deze verwarmingssoort geen ruimte in beslag neemt. De warmte wordt hier ook gelijk verspreid waardoor de warmte die een wandverwarming genereert erg prettig aanvoelt. Wandverwarming is helaas ook niet gemakkelijk geïnstalleerd omdat je hier de wand voor moet openhalen.

  • Hygiëne radiator

Een hygiëne radiator is een kleinere paneel radiator die zo ontworpen is dat hij extra hygiënisch is. Zo is deze extra eenvoudig schoon te maken en ze zijn voorzien van een gegalvaniseerde onderlaag. Dankzij deze laag zijn ze uitstekend bestand tegen het vocht in een badkamer. Deze paneelradiator kun je in smallere en lagere maten kopen, zodat hij bijvoorbeeld onder een wasbak of op een kleine vrije muur geplaatst kan worden.

  • Handdoekradiator

Een handdoekradiator is heen handige twee in een radiator. Allereerst dient hij als een verticale verwarming die efficiënt in een kleine ruimte past. Daarnaast is hij zo ontworpen dat je hier natte handdoeken op kunt hangen om deze te drogen. Een handdoekradiator bestaat uit verschillende horizontale buizen die worden opgewarmd door middel van een vloeistof, meestal olie.

  • Verticale radiator

Wil je liever een elegante radiator die efficiënt in je badkamer kan worden geplaatst? Dan is een verticale designradiator van bijvoorbeeld Thermrad een goede keuze. Bovendien heeft deze radiator een hoge warmteafgifte en is hij uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast kan een verticale radiator natuurlijk ook in de rest van het huis worden geplaatst waardoor je hele huis een mooi geheel wordt en kun je deze in meerdere kleuren bestellen.