Maak van je huis een thuis

0
417
design meubelen
design meubelen

Hoe maak je van je huis een thuis? Dat is een vraag die veel mensen die ergens pas gaan wonen zich stellen. Wij geven je er graag een antwoord op. Een huis is het functionele en het praktische terwijl een thuis een gezellige, warme en aangename omgeving moet zijn. Maar hoe maak je nu de transformatie van huis naar thuis? Met een aantal tips kom je al een heel eind ver om er een echte plek van te maken waar jij je helemaal thuis voelt. Je brengt als het ware je persoonlijkheid binnen in een nog puur ‘praktische’ ruimte. En die persoonlijkheid straal je natuurlijk uit naar de buitenwereld via jouw huis. Wij zorgen ervoor dat jij je huis kan omvormen in een plek die jij thuis kan noemen. 

Verse bloemen

Verse bloemen zijn maar een kleine moeite, maar fleuren je huis helemaal op. Pak een leuke vaas en steek er een aardige bos bloemen in. Op deze manier creëer je een vrolijk en fleurig effect. Bovendien geef je het gevoel dat er geleefd wordt. 

Verlichting

Verlichting maakt van je huis echt een gezellige omgeving. Investeer in een mooie design lamp met warm licht voor een gezellig effect. Voor overdag creëer je een omgeving met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Licht kan namelijk een groot effect hebben op een ruimte. Denk dus goed na over de juiste verlichting. 

nieuwe meubels kopen
Zoek de mooiste meubelen

Kaarsen

Kaarsen stralen rustuit, en dat is net wat je nodig hebt als je thuiskomt na een lange dag werken of tijdens een gezellig diner. Met een kaars geef je een warm en huiselijk gevoel aan een ruimte. Voor een extra effect kies je voor een geurkaars, zo ruikt je huis extra lekker.

Meubilair

Als je je huis echt leuk wilt inrichten ga je best niet naar de eerste de beste meubelgigant om de hoek. Zoek naar unieke stukken, meubilair dat je aanspreekt en waar je iets bij voelt. Investeer in design meubelen, deze zijn iets duurder, maar op lange termijn haal je er veel plezier uit en ze verliezen hun waarde zeker niet. 

Maak een gezellige ruimte

Creëer een hoekje voor jezelf, een hoekje waar je heerlijk een boek kan lezen, een tasje thee kan drinken of uren kan netflixen. Een gezellige loungechair of een fauteuil met enkele kussentjes? Ideaal om helemaal tot rust te komen en te ontspannen. 

Maak gebruik van de beschikbare ruimte

Benut de ruimte die je hebt. Heb je een hoek die leeg oogt? Zet er een mooie plant. Ruimte onder de trap? Hang er een kapstok en zet er een schoenenrek. Deel je ruimte zo goed mogelijk in en zorg dat je de ruimte opvult met bijvoorbeeld een tapijt of een leuke poef. 

 

Met deze tips creëer jij een thuis!