Drie dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken

0
435
tijdloze keuken
tijdloze keuken

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Of ga je verbouwen en is er ruimte voor een grotere keuken? Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze op het gebied van keukens. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen wat je precies wil hebben. Hou je van een lichte, open keuken of gaat je voorkeur toch uit naar een industriële keuken met zwarte accenten? Misschien is je keuken niet zo groot en ben je vooral op zoek naar een ruimte die efficiënt ingedeeld kan worden. De mogelijkheden van de keuken hangen natuurlijk af van de ruimte die er is, maar er zijn meer factoren waar je rekening mee moet houden. Ben je benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Lees dan verder. 

Wensenlijst

Om te beginnen is het belangrijk om te bedenken welke eisen je stelt aan de nieuwe keuken. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar veel kastruimte of wil je graag veel keukenapparatuur installeren in je nieuwe keuken? Er is ontzettend veel mogelijk bij het plaatsen van een nieuwe keuken, denk aan een kokend waterkraan, een ingebouwd koffiezetapparaat, een kookplaat met ingebouwde afzuigkap of stopcontacten verwerkt in het keukenblad. Kijk vooral rond wat er allemaal mogelijk is. Tip: maak een lijstje met alle producten die je graag terugziet in je nieuwe keuken. Zo creëer je een goed overzicht.  

Budget

Als je een lijstje hebt gemaakt met alle producten die je in je nieuwe keuken wil installeren, is het ook belangrijk om na te denken over het budget voor de keuken. Misschien staan er meer producten op je wensenlijstje dan het budget toelaat. Ga voor jezelf na welke producten écht essentieel zijn. Voor veel mensen is een ingebouwde oven bijvoorbeeld belangrijker dan een wijnkoeler. Kijk ook vooral rond of er materialen beschikbaar zijn die nét iets goedkoper zijn. Denk hierbij aan het materiaal van het aanrechtblad. Vind je het lastig om een keuze te maken of kom je er zelf niet uit? Ga dan langs bij een keukenwinkel, waarbij de medewerkers graag met je meedenken over het budget en over alle mogelijkheden. 

nieuwe keuken kopen
Op zoek naar een nieuwe keuken?

Meten is weten

Als je goed weet wat je in de keuken wilt hebben en wat het budget is, is het tijd om de ruimte op te meten. Voordat je een keukenzaak bezoekt, is het belangrijk om een plattegrond te hebben met de juiste afmetingen. Hier hoef je niet de hele keuken al in uit te tekenen, maar het is vooral belangrijk dat het duidelijk is hoeveel ruimte je hebt. Op deze manier kun je gericht kijken naar jouw potentiële nieuwe keuken. Twijfel je over de maten? Laat dan een keukenadviseur langskomen om alles op te meten. Zo weet je zeker dat alles klopt. 

Breng een bezoek aan de winkel

Nu je weet op welke dingen je moet letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken, ga je goed voorbereid naar een keukenwinkel. Wil je vooraf al inspiratie opdoen? Neem dan vast een kijkje op de website van Kitchen4All. Hier vind je veel verschillende soorten keukens in verschillende uitvoeringen. Van strak en designer tot budget en landelijk. Er zijn prachtige design keukens verkrijgbaar. Misschien wil je ook wel een tijdloze keuken kopen? Geen probleem. Alles is mogelijk.