Keukenglas voor een luxe ogende keuken

0
945
Traditioneel worden de muren van een keuken bedekt met bijvoorbeeld keramiek of hout, maar tegenwoordig wordt ter bescherming van de keukenmuren steeds vaker gekozen voor een glazen spatscherm. Keukenglas is dan ook ideaal voor wie zijn of haar keuken een bijzonder uiterlijk wil geven. De reflectie van de glazen muur zorgt bovendien niet alleen voor extra verlichting, maar laat de keuken er ook groter uitzien. Daarnaast bestaat keukenglas in vele kleuren, maten en vormen, zodat een exemplaar kan worden gekozen dat precies past bij een bepaalde keuken. Met keukenglas kan zodoende ook een relatief goedkope keuken van een luxe uiterlijk worden voorzien.

Snel en eenvoudig aan te brengen

Het installeren van een keramiek of houten keukenmuur is een rommelige bezigheid die veel tijd en inspanning kost. Het aanbrengen van keukenglas daarentegen vereist slechts drie korte en snelle stappen. Allereerst, worden de maten van de keuken opgenomen. Zo wordt nagegaan hoe groot het oppervlakte exact is dat door het keukenglas moet worden bedekt. Vervolgens wordt een glazen muur gefabriceerd die precies in de betreffende keuken past. Tot slot, wordt het keukenglas aangebracht. Dit gaat snel en laat geen enkele rommel achter in de keuken.

Met weinig moeite schoon te houden

Keukenglas van Glasbestellen.nl is zeer eenvoudig schoon te houden. De gladheid en het vuil- en waterafstotende materiaal van een glazen achterwand houdt het scherm sowieso al vrij schoon, zodat het voor het onderhoud van het glas voldoende is om af en toe met een doek of spons langs de wand te gaan. Dit in tegenstelling tot keukenmuren van hout of keramiek die behoorlijk vuil kunnen worden en veelal zware reinigingswerkzaamheden vereisen.

Uitstekende muurbescherming

De primaire taak van het spatscherm van een keuken is de bescherming van de achterliggende muur tegen spatten, vlekken en mogelijke schade. Een betegeld spatscherm kent echter voegen of kleine gaten die gevoelig zijn voor bevuiling en beschadiging. Een glazen spatscherm daarentegen bestaat uit één stuk, zonder lastige voegen, zodat keukenglas een ideale bescherming voor keukenmuren vormt.

Design op maat

Keukenglas kan tegenwoordig in elke kleur worden geleverd, zodat kan worden gekozen voor een kleur die goed past bij de rest van de keuken. Ook is het mogelijk om een bepaald patroon in het glas te verwerken. Hiertoe kan elke afbeelding worden gebruikt. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld een tropisch landschap of de fraaie horizon van een grote stad zoals New York.

Hittebestendig

Wanneer wordt gekookt in de keuken dan wordt het keukenglas aan hoge temperaturen blootgesteld. Er hoeft echter niet gevreesd te worden dat het keukenglas hierdoor van kleur of vorm verandert. Het glas is namelijk van een speciaal materiaal gemaakt dat bestendig is tegen hoge temperaturen.

Nuttige lichtreflectie

Het keukenglas reflecteert het licht in de keuken. Hierdoor is de gehele keuken beduidend beter verlicht zonder extra elektriciteitskosten. De lichtreflectie zorgt bovendien voor extra licht op plekken die anders moeilijk te verlichten zijn, zodat het koken en bakken met de lichtreflectie van het keukenglas aanzienlijk eenvoudiger wordt gemaakt.

Naar boven