Renoveren balkon

0
1248
Renoveren balkon
Renoveren balkon
Het renoveren van een balkon
Wanneer u al lang in een woning met een balkon woont, kan het zijn dat u uw balkon niet meer vertrouwt. U hoort wel vaker dat een balkon afbreekt waardoor er vreselijke ongelukken gebeuren. Dat wilt u voorkomen. Daarvoor zou u kunnen denken aan het renoveren van het balkon. Verf dat afbladdert, beton dat afbrokkelt, stalactiet vorming door scheuren waaruit de kalk stroomt en schollen op het beton door roestvorming, zijn aanwijzingen dat er gehandeld moet worden.

Balkons zijn aan huis kwetsbaarder dan andere constructies. De natuur heeft er meer invloed op. Wanneer er zichtbare beschadigingen zijn, is het verstandig om het balkon te laten renoveren. De beschadigen zijn niet mooi om te zien en verzwakken ook de constructie. Indien u naar een erkende aannemer gaat, zal hij het balkon voor u eerst inspecteren, voordat hij het gaat renoveren of helemaal vernieuwen. Dit laatste natuurlijk ook na uw goedkeuring.

Renoveren balkon
Door het renoveren van het balkon zit je weer prettig buiten. Zorg ervoor dat het renoveren goed en veilig gebeurd.

Werkwijze
De aannemer zal eerst ter plaatse komen en kijken wat er allemaal gedaan moet worden. Er wordt een geheel grondige analyse gemaakt van het balkon. Daarbij wordt aangegeven wat beslist nodig is om te vervangen. Soms is een enkele reparatie voldoende maar het komt ook voor dat het balkon in zijn geheel grondig moet worden aangepakt. De aannemer moet bij een dergelijke renovatie kiezen voor duurzaam en preventief werk. Het kan zijn dat er een reparatie van het beton nodig is of alleen vochtbestrijding. Het aanbrengen van kit, coatings en dergelijke zijn middelen om bij het het renoveren toe te passen. Het meeste werk zal er zijn als de draagbalken aan het doorroesten zijn. Dan moeten deze worden vervangen. Er moet een nieuw balkon gemaakt worden. Dat zijn werkzaamheden waarvan de kosten behoorlijk oplopen.

Offerte
Laat vooraf een goede offerte maken. Je weet dan de prijs die bijvoorbeeld een nieuw balkon zal kosten. Kan het opgelost met renoveren dan moet u ook de kosten vooraf weten. Dat voorkomt veel moeilijkheden achteraf. De werkzaamheden moeten gedetailleerd op de offerte staan.