Open keuken inrichten

0
1317
Open keuken inrichten
Open keuken inrichten

Je open keuken inrichten

Een open keuken in de woonkamer lijkt een droom voor iedere kookliefhebber of voor iedereen die verlangt naar een groot huis. Soms komen dat soort dromen uit en mag je ineens de inrichting voor je rekening nemen. Het speelt dan onder andere mee wat voor soort open keuken jij in je huis hebt staan. We kennen bijvoorbeeld de moderne keuken, de landelijke keuken of de half open keuken. Een ander belangrijk punt is dat de inrichting past bij de rest van de kamer waar jij of jullie alle dagen in leven.

Open keuken inrichten
Voor een open keuken is de inrichting erg belangrijk voor de uitstraling van de rest van de ruimte.

Een vrije uitstraling met barkrukken

Een open keuken doet wat met het totaalplaatje van je woonkamer. Ineens zondert geen enkele muur of wand de kookruimte nog af van de zithoek of de eettafel. Die lossere sfeer zou je kunnen versterken door gezellig barkrukken aan te schuiven bij je aanrecht. Alle bewoners of bezoekers mogen dan lekker plaatsnemen om wat te drinken of de dag even door te nemen terwijl jij iets smakelijks staat te kokkerellen. Zeker in de wintermaanden maak je het nog knusser in huis door bijvoorbeeld lange lampen op te hangen boven de open keuken. Ze zorgen dat je plekje nog lichter oogt.

Versiersels maken je open keuken af

Het ligt voor de hand dat je in de eerste plaats aan grote voorwerpen zoals de stoelen denkt. Vaak fleurt de open keuken ook op van wat kleine inpassingen in de inrichting. Hang bijvoorbeeld een schilderij op om het wat minder kaal over te laten komen dan anders. Of koop heel gewoon een bos bloemen zodat je keuken nog meer opknapt. Desnoods haal je bloemstukken van kunststof in huis als je geen zin hebt om iedere twee weken naar de bloemist te gaan. En lukt het niet om al je spullen een plaatsje te geven? Bevestig dan planken in de keuken om ze kwijt te kunnen. Voortaan hoef jij niet meer te fantaseren als je open keukens in restaurants ziet, want nu heb je die van jezelf ingericht.