Vintage: nostalgie met een moderne toets

0
623
Vintage: nostalgie met een moderne toets
Vintage: nostalgie met een moderne toets

Hoe mogen we vintage omschrijven? Als we een vintage woonkamer binnenstappen, krijgen we enerzijds het idee dat het er nogal rommelig uitziet. Anderzijds geeft het de indruk een samenhangend geheel te zijn. Vaak zijn de meubelen en accessoires een verzameling van verschillende modellen en kleuren. Ook al heb je bijvoorbeeld zes verschillende houten stoelen, toch passen ze bij mekaar zolang je in dezelfde tijdsperiode blijft.

 

Een combinatie van stijlen, kleuren en vormen

 

De vintage stijl heeft het voordeel dat je heel wat kunt combineren. Zolang het er ‘gebruikt en doorleefd’ uitziet en een hele tijd uit de mode is, zit je goed. Een vintage woonkamer doet denken aan de woonkamer van onze ouders of grootouders. Maar het hoeft er daarom niet oubollig uit te zien. Het kan best kleurrijk en pittig overkomen. Een van de manieren om kleur in je interieur te brengen zijn gekleurde lampen. Denk bijvoorbeeld aan een paar tiffany lampen. Deze bestaan in een moderne uitvoering en stralen toch nostalgie uit. Ze zijn in heel wat kleuren en vormen te verkrijgen. Daardoor passen ze zowel bij het oranje-groene uit de jaren ’70 als bij de houten kastjes en beige-grijze zetels uit de jaren ’60.

Vintage: nostalgie met een moderne toets
Vintage: nostalgie met een moderne toets. Dit kun je doen door leuke aanpassingen in je woning.

Een gezellige sfeer met tiffany lampen

 

Elke tiffany lamp straalt een gedempt en kleurrijk licht uit. Je creëert hiermee een feeërieke en ook wel wat mysterieuze sfeer. Tiffany lampen bestaan zowel in hanglampen als in wand-, vloer en tafellampen. Plaats er een paar doorheen je huis en je krijgt ware blikvangers. Heb je het geluk om in je huis een glas-in-lood-raam te hebben? Dan is de toon helemaal gezet! Maar ook zonder dit glasraam straalt een dergelijke lamp pure sfeer uit.

 

Een mooi interieur voor weinig geld

 

Vintage is een ruim begrip, je kunt er heel wat kanten mee uit. Een vintage wooninrichting wordt vaak ook door de jaren heen opgebouwd. Je vindt spullen te koop op internet, op rommelmarkten en in tweedehandswinkels. Het op zoek gaan naar deze leuke voorwerpen is al een plezier op zich. Bovendien zijn heel wat spullen vrij goedkoop en kun je voor een laag budget je woning leuk inrichten!