Salontafels

0
467
salontafel
salontafel

Een salontafel is dé eyecatcher van de woonkamer. Een salontafel moet functioneel zijn, maar tegelijkertijd ook kwaliteitsvol. Een salontafel moet praktisch zijn en een mooi design hebben. Het is bovendien belangrijk dat je salontafel mooi opgaat in de rest van de woonkamer. De salontafel zelf kan je aanvullen met kaarsen, boeken of een mooi bloemetje. Zo is er altijd een gezellige sfeer aanwezig in de woonkamer. 

 

Er zijn salontafels die een onderstel hebben, dit is vooral handig om extra magazines, de afstandsbediening of de tvgids neer te leggen. Salontafels bestaan in allerlei kleuren, vormen, maten en materialen. Van landelijk tot industrieel. Liever hout? Of toch liever metaal? Kan je niet kiezen, pak dan een combinatie van beiden. De opties zijn eindeloos bij salontafels en er is altijd wel voor ieder wat wils. 

Landelijk, industrieel of een combinatie?

Is jouw huis landelijk ingericht en heeft jouw woonkamer eerder een landelijke look? Dan kan je best opteren voor een houten, rustieke salontafel. Deze zorgt voor nog meer warmte en creëert een heerlijke gezellige sfeer in de woonkamer. Is je huis robuust en stoer ingericht? Dan kan je kiezen voor een salontafel met metalen elementen of een metalen afwerking. Metaal combineren met hout geeft een zeer coole industriële look. Geraak je er niet helemaal uit welke stijl salontafel je best kan pakken? Ga dan voor een modern model met een glad houten blad en een rustig metalen onderstel. Zo kan je van beide stijlen profiteren. 

ronde tafel
Op zoek naar een mooie nieuwe tafel?

Kwaliteit is de sleutel tot succes

Natuurlijk wil jij dat je salontafel lekker lang mee gaat, een salontafel waar je jaren van kan genieten is dan ook eens zo leuk. Wanneer je bijvoorbeeld een houten salontafel koopt, kan je best opteren voor bijvoorbeeld een massief houten model. Niet alleen is dit erg duurzaam, ook gaat dit erg lang mee. 

Salontafels in allerlei vormen

Salontafels bestaan bovendien in allerlei vormen en formaten: rond, rechthoekig, vierkant, klein of groot. Heb je een grote woonkamer in een moderne stijl ga dan voor een rechthoekige of vierkante salontafel. Een groot tapijt hieronder laat de ruimte nog groter aanvoelen. Ronde salontafels geven dan weer eerder het trendy gevoel mee. Ga bijvoorbeeld voor een grote ronde salontafel, vergezeld door een iets kleinere ronde salontafel. Speel hier met verschillende hoogtes, zo creëer je meer diepte in je interieur en lijkt de woonkamer instant een beetje groter.