Een sfeervol terras begint bij terrastegels

0
455
terrastegels
terrastegels

Wanneer je een mooie tuin hebt, wil je hier natuurlijk optimaal van genieten. Dit doe je onder meer door mooie planten en bloemen neer te zetten of door de aanschaf van tuinmeubelen, maar ook het aanleggen van een terras draagt hieraan bij. Wil je een sfeervol terras aanleggen? Lees dan snel deze blog, waarin wij uitleggen waarom je voor luxe terrastegels van beton moet kiezen!

De keuze is reuze

Ga je een nieuw terras aanleggen? Dan heb je misschien al in je hoofd welke tegel je wilt gaan gebruiken. Wanneer dit niet het geval is, hoef je niet bang te zijn dat je geen geschikte terrastegel gaat vinden. Het aanbod is namelijk zó uitgebreid, dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Met of zonder toplaag, met of zonder schuin aflopende rand, grote of kleine tegels en natuurlijk de vele verschillende kleuren; de keuze is reuze. Omdat luxe betontegels al erg lang gemaakt worden, zijn er in de loop der jaren steeds meer sorteringen bijgekomen. 

Prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met keramische tegels of tegels van natuursteen zijn betontegels kwalitatief iets minder. Toch zijn ze relatief goedkoop. Het feit dat ze een goedkoper alternatief zijn voor keramische tegels of natuursteen tegels, is vaak de reden om te kiezen voor betontegels. Vooral wanneer je een groter oppervlak gaat bestraten met tegels, is het aan te raden om te kiezen voor luxe terrastegels. Zo ga je voor kwaliteit, maar bespaar je aardig wat geld.

betontegels
Op zoek naar nieuwe tegels?

Enorm stevig

Hoe dikker de terrastegel, hoe sterker deze is. Doordat luxe betontegels verkrijgbaar zijn in veel verschillende diktes, is het mogelijk om deze tegels voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kun je terrastegels gebruiken voor de aanleg van een terras of looppad, maar zijn ze bij de juiste dikte ook geschikt voor bijvoorbeeld een oprit of parkeerplaats. Daarnaast zijn luxe terrastegels vaak afgewerkt met een coating of toplaag, waardoor het oppervlak stroef aanvoelt. Hierdoor worden de tegels niet snel glad, wat weer een groot voordeel is wanneer je kinderen hebt.

Kunnen lang meegaan

Luxe betontegels kunnen wel tot 20 jaar meegaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de terrastegels goed onderhouden worden. Dit betekent dat je de tegels regelmatig schoon moet maken met de juiste middelen. Doe je dit niet? Dan wordt jouw terras gevoelig voor algen en bacteriën, die zorgen voor witte of groene uitslag. 

Kies voor terrastegels! 

De conclusie is duidelijk; bij goed onderhoud zijn luxe betontegels erg geschikt voor de aanleg van een terras. En kies je voor de juiste afmeting en kleur? Dan kun je echt een sfeervol terras aanleggen. En nu? Nu snel op zoek naar de terrastegel die bij jou pas!