Écht iets bijdragen aan de natuur? Lees dan gauw verder!

0
441
egelhuisje
egelhuisje

Veel mensen voelen zich één met de natuur zonder dat ze dat eigenlijk zijn. Eén enkele wandeling in het bos zorgt er helaas niet voor dat je meteen alles weet van de natuur en hoe deze in elkaar zit. Wél is het mogelijk om te leren. Dit kost een boel tijd en energie, maar betaalt zich hoe dan ook terug. Stap één om één te worden met de natuur? Draag iets bij! Wanneer jij ervoor kunt zorgen dat dieren, planten en andere organismen een veilig leven kunnen leiden, kun je jezelf al snel één met de natuur noemen. Hoe jij echt iets kunt bijdragen aan de natuur lees je gelukkig in dit blog. We vertellen je hier graag hoe jij hoe dan ook één gaat worden met de natuur. Lees daarom gauw verder!

Plastic: wat is dat?

Waarschijnlijk ben je al die televisiereclames en radioprogramma’s over de plastic soep zo langzamerhand wel zat, maar dat is misschien dan ook wel meteen het ideale punt om het nog een keer te herhalen. De situatie in de oceanen is namelijk echt zorgelijk en daarom zou het slim zijn als we hier als mens eens wat meer op gaan letten.

Als jij iets wilt bijdragen aan de natuur is het slim om eens naar je plastic verbruik te kijken. Hoeveel verpakkingen gooi je weg? Hoeveel plastic zakken gebruik je? Denk hier eens goed over na en probeer dit in hoeverre het mogelijk is, te verminderen. Nu ben je alweer een stap dichter bij het één worden met de natuur!

huis voor egels
Een winterplek voor egels

Een plek voor de dieren

Ook de opwarming van de aarde is een redelijk zorgelijke situatie te noemen. Door het smelten van ijs, maar ook het verlengen van bepaalde seizoenen raken dieren vaak in de war of kunnen ze helemaal nergens terecht als dit echt moet. Zo ook voor de egel. Dit prachtige beestje krijgt steeds vaker te maken met het feit dat er geen geschikte plek is om zijn winterslaap te houden. Of toch wel? Als jij bijvoorbeeld een zogeheten egelhuisje in jouw tuin plaatst, bied je een goede oplossing voor dit prachtige beestje.

Je kunt zo’n egelhuisje het beste bestellen bij Vogelhuisjes.nl. Deze specialist weet precies welk egelhuisje van belang is in welk gebied en legt jou met plezier uit hoe jij een veilige plek voor dit prachtige beestje creëert. Aarzel daarom niet en bestel jouw egelhuisje vandaag nog. Op naar één worden met de natuur!