Maak jouw tuin klaar voor de lente in 5 stappen!

0
392
Snoeien
Snoeien

We gaan langzaam maar zeker de lente in. Uiteraard roert maart nog steeds zijn staart, maar dat houdt niet in dat je niet vast het een en andere kunt doen om jouw tuin klaar te maken voor de lente en zomer. Tijd dus om de groene vingers uit de mouwen te steken en op zoek te gaan naar essentiële gereedschappen zodat jij tijdens de eerste mooie dagen van het jaar kunt genieten van jouw heerlijke tuin.

Het gras bij de buren…

Het gras is echt niet altijd groener bij de buren, en al helemaal niet als je voor de juiste grasmaaier hebt gekozen. Is het jou echt te veel moeite om met een handmaaier aan de slag te gaan? Kijk dan eens voor een Honda zitmaaier! Dat is dé manier om jouw gras in topconditie te houden terwijl je er zelf comfortabel bij zit en je ook nog eens zeer efficiënt het gras maait. 

Pak de hark erbij!

Het heeft natuurlijk flink geregend, en daarnaast hebben we de eerste zonnige dagen ook alweer gezien. Dat zorgt ervoor dat jouw planten flink groeien. En niet alleen plantjes, maar ook onkruid geniet met volle teugen van het weer van de afgelopen tijd. Tijd om de hark tevoorschijn te halen, dus. Met de hark kun je het onkruid tussen de bloemetjes en planten uit halen zonder dat je de rest beschadigd. Verwijder ook meteen eventuele losse bladeren. Op die manier wordt de bodem een beetje losgehaald en kunnen zuurstof en andere voedingsstoffen beter worden opgenomen door de bodem. 

Haag snoeien
Haag snoeien

Snoeien maar

Je gazon heb je gemaaid, je hebt je tuin ontdaan van onkruid en losse bladeren. Nu is het tijd om je struiken en bomen te snoeien. Wanneer je dit vaak genoeg doet dan kun je heerlijk genieten van de zon in je tuin, omdat deze niet wordt geblokkeerd door laaghangende takken. Daarnaast kunnen ongeschoeide struiken ervoor zorgen dat jouw tuin er slordig en onverzorgd uitziet. En dat heeft dan weer invloed op jouw humeur!

Hydrateren

De zon gaat steeds vaker schijnen en de zomers in ons mooie landje worden daarnaast ook nog eens een stuk warmer. Let er dus op dat je planten genoeg water krijgen wanneer we droge tijden hebben. Dat kan simpel met een gieter, maar ook prima met een tuinslang.  Wanneer je deze stappen doorloopt dan durven wij je te garanderen dat jij tijdens de eerste lentedagen heerlijk kunt genieten van al het moois dat jouw tuin te bieden heeft. Ga nu alvast aan de slag zodat je later kunt profiteren van de zon en zachtere temperaturen!