Waar moet je op letten als je een boxspring wil kopen?

0
466

Ga je voor het eerst een boxspring kopen? Dan is het handig een aantal zaken te weten, zodat je uiteindelijk een boxspring koopt, die helemaal naar je zin is. In deze blog geven we je een kort overzicht van de belangrijkste punten die je moet weten.

Wat is een boxspring?
Een boxspring bestaat uit meerdere onderdelen: de bedbodem (box), een matras, een dekmatras en een hoofd- en eventueel een voetbord. Het hele slaapsysteem noemt men een boxspring. Een deel van de boxspring is gestoffeerd, waardoor het bed een luxe uitstraling heeft, hotel chic, zoals men dat tegenwoordig noemt. 

De afmeting van jouw boxspring
Een boxspring is in verschillende afmetingen te koop. Afhankelijk van jouw situatie kies je het juiste formaat. Woon je in een studentenflat of juist ruim? Ben jij of is jouw partner lang? Heb je veel of weinig ruimte nodig als je slaapt? Allemaal zaken, die meespelen in je keuze. Standaardmaten zijn 140 x 200 cm, 160 x 200 cm of 180 x 200 cm, maar je kan ook voor een twijfelaar van 120 x 200 cm kiezen en voor lengtematen van 210cm en 220 cm, zodat je geen koude voeten krijgt als je langer bent dan gemiddeld.

Boxspring slaapkamer

Welke matras kies je?
Je hebt twee soorten matrassen. Als je van een stevig matras houdt, is een veren matras de beste keuze. Deze matras ondersteunt je rug. Als je liever wat zachter slaapt, kies je liever voor een schuimmatras. 

Een boxspring voordelig aanschaffen
Veel geld uitgeven aan een boxspringis niet moeilijk. Wil je voordelig een goede boxspring kopen, kijk dan eens in een boxspring outlet. Daar vind je goede kwaliteit boxsprings met flinke korting. Je slaapt extra lekker, als je op je aankoop veel geld kunt besparen, toch?

Maar er zijn meer manieren om geld te besparen op je boxspring! Wat dacht je bijvoorbeeld van dagaanbiedingen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief van verschillende dagaanbieding websites om zo interessante deals in de gaten te kunnen houden. 

Koop je een boxspring in een fysieke winkel? Vraag dan aan de verkoper of ze een showroommodel beschikbaar hebben van de boxspring waarin je geïnteresseerd bent. Dit kan je zomaar honderden euro’s schelen, terwijl er niets mis is met een showroommodel, behalve dan dat hij in de winkel gestaan heeft. 

Tot slot kun je ook altijd proberen te onderhandelen. Als het gaat de aankoop van dit soort prijzige producten is er vaak nog heel veel mogelijk! Probeer het eens en je zult versteld staan. Je moet misschien wel even een drempel over als je dit niet gewend bent.