De minimalistische woonstijl: wat moet ik weten?

0
681
Minimalistische woonstijl
Minimalistische woonstijl

Vroeger was een stijlvol interieur alleen weggelegd voor de allerrijksten van de samenleving. Tegenwoordig is deze grens flink verschoven. Voor relatief weinig geld kun je zeer fraaie meubels, verlichting en afwerkingen aanschaffen. Dankzij deze verschuiving zien we steeds meer stijlvolle interieurs, zoals de minimalistische woonstijl. In deze woonstijl staan overzicht en luxe centraal. Nu zelfs goedkope producten van een luxe uitstraling voorzien kunnen worden, wordt het steeds makkelijker om je eigen minimalistische woonstijl te creëren. Lees hier meer over de minimalistische woonstijl en wat het jou te bieden heeft.

Minimalistische woonstijl

In de hedendaagse minimalistische woonstijl geven strakke lijnen vorm aan het interieur. Dankzij de premium look van de materialen die gebruikt wordt, en slimme technologie die ervoor zorgt dat je veel functionaliteit kunt verstoppen, ziet iedere kamer er opgeruimd en overzichtelijk uit. Wanneer je wat te spenderen hebt, kun je echte designitems kopen die door bekende designers zijn ontworpen. Dergelijke items komen echter wel met een hoge aanschafprijs en zijn dus niet interessant voor de normale werkende man en vrouw. Voor veel minder schaf je een replica aan en steeds meer meubelzaken verkopen ook vergelijkbare items aan die stukken goedkoper zijn dan het origineel.

Minimalistische stijl verlichting

Tijdloos en kleurrijk

Een minimalistische woonstijl wordt gekenmerkt door de basiskleuren zwart, grijs en wit. Met contrasterende kleuren breng je accent in het interieur aan. Met natuurlijke materialen als hout en leer geef je de kamer precies het leven dat nog ontbreekt. Met een paar strakke planten maak je interieur helemaal af. Ga je echt voor het extreme minimalistische resultaat? Dan kun je dergelijke toevoeging weglaten en plaats je enkel de meest basale voorwerpen en meubels in de kamer.

Denk ook aan de verlichting

Nu je de kamer hebt ingericht, zijn we nog een stap verwijderd van het uiteindelijke resultaat. De verlichting ontbreek immers nog. Kijk eens naar de minimalistische verlichting die je kunt vinden op lampenlicht.be, hier vind je veel lampen die zeer geschikt zijn voor een minimalistische woonstijl. Van vloerlampen tot plafondlampen, iedere lamp die je in de kamer plaatst draagt bij aan het creëren van de minimalistische woonstijl die bij jou past.