Mooie kussens voor op de bank

0
1470
Mooie kussens voor op de bank

Even zonder grappen: wat is de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt, afgezien van je bed? De meeste mensen zullen hierop volmonding ‘de bank!’ roepen. Er is immers ook niets lekkerder dan in de bank ploffen na een lange dag en even je hoofd leegmaken. Een lekkere snack, een goed boek, een komisch tv-programma of leuk gezelschap is dan de perfecte toevoeging. Even relaxen en nergens aan denken. Maar dat is natuurlijk extra fijn als de zithoek gezellig is ingericht en een warme, knusse uitstraling heeft. De beste manier om dart te doen is doormiddel van mooie kussens op de bank. Maar de kussens moeten wel op elkaar zijn afgestemd – het moet niet een wirwar zijn van willekeurige kleuren en prints. Welke stijl vind jij het mooist?

Mooie kussens voor op de bank

Mooie kussens voor op de bank in de leukste stijlen

Doormiddel van een juist gebruik van materiaalsoorten en texturen in combinatie met een afgestemd kleurenpallet kan een prachtige sfeer worden gecreëerd in een interieur. Om de zithoek bij het geheel te betrekken moeten er natuurlijk bijpassende mooie kussens voor op de bank worden toegevoegd! Lekker knus in de hoek van de bank of juist strak en netjes verdeeld over de lengte van de rugleuning. Welke stijl spreekt jou aan?

Scandinavische stijl
De Scandinavische stijl is de afgelopen jaren erg in populariteit gestegen. En met een goede reden! Het is een stijl die de natuur naar binnen haalt doormiddel van aardtinten en natuurlijke materialen, maar toch rust uitstraalt. Een typische scandinavische bank is een strak, stoffen model op pootjes. In de rugleuning zitten vaak knoopjes voor extra detail, om ervoor te zorgen dat de bank niet ‘saai’ wordt door zijn minimalistische. Veelgebruikte kleuren zijn lichtgrijs of een zachte pasteltint zoals mintgroen. Voor de kussens geldt hetzelfde kleurenpallet: grijs-, aard, en pasteltinten. Omdat minimalisme belangrijk is in een Scandinavisch interieur zijn twee of drie kleine kussentjes meer dan genoeg.

Romantische stijl
Een typische romantische bank heeft net zoals de Scandinavische variant knoopdetails, maar daar stoppen de gelijkenissen. Deze banken zijn vooral erg zacht met veel ronde vormen en details. De kleuren lopen uiteen van crème- en wittinten tot taupe en bruin. Het fijne van zo’n type bank is dat het comfort moet uitstralen. Lekker veel mooie kussens voor op de bank dus! Laat de kussens contrasteren met de bank, maar blijf wel binnen het kleurpallet. Versier een taupe bank dus met witte of crèmekleurige kussens en andersom. Texteren zijn ideaal voor deze stijl, dus gooi er een kussen tussen met een vachtje of met opdruksels of franjes!

Industriële stijl
De industriële stijl komt uit de loftstijl. Er wordt gebruik gemaakt van een donker kleurenpallet met veel rauwe materialen zoals hout, staal en beton. Een stijlvolle donkere bank kan aangekleed worden met kussens in tinten zoals zwart, wit, en bruin. Maar ook een diepe kleur zoals donkerblauw of mosterdgeel doet het goed in deze stijl.