Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe televisie?

0
910
televisiewinkel

Een tv is een van de belangrijkste elementen van jouw huiskamer. Daarom is het belangrijk dat wanneer je een nieuwe tv aanschaft je gelijk de goede koopt. Een nieuwe tv is hele investering en er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Ook veranderd de techniek razendsnel.

televisiewinkelSmart tv’s

Smart tv’s zijn op het moment de meest populaire tv’s, maar wat zijn smart tv’s precies? Een smart tv is een tv die is aangesloten op het internet. Met een smart tv kun je apps gebruiken zoals YouTube of Netflix. Maar je kunt ook makkelijk streamen vanaf je tablet, telefoon of laptop. Een smart tv maakt het leven een stukje makkelijker. Als je opzoek bent naar een nieuwe tv dan is het aan te raden om er meerdere te bekijken, bijvoorbeeld bij televisiewinkel daar kun je uit een groot aanbod televisies vergelijken.

Mocht je niet in het bezit zijn van een smart tv dan zijn er verschillende mogelijkheden om je tv toch met internet te verbinden. Zo heb je een Chrome Cast van Google deze steek je in de HDMI-poort van jouw tv en zorgt ervoor dat je vanaf je tablet, telefoon of laptop alsnog kunt streamen.

Ultra HD of Full HD?

Het verschil tussen Ultra HD en Full HD zit in beeldkwaliteit. Full HD komt momenteel het meeste voor. De beeldresolutie van Full HD is 1920 pixels breed en 1080 pixels hoog in totaal komt dit op 2,07 megapixel. Ultra HD wordt ook wel 4K genoemd, Ultra HD zal in de toekomst steeds vaker voor komen. De beeldresolutie van Ultra HD is 3840 pixels breed en 2160 pixels hoog in totaal komt dit op 8,3 megapixel. Het voornaamste verschil is dus dat Ultra HD vier keer betere resolutie heeft dan Full HD.

Heb je een Full HD tv nodig? Nee, niet per se. De beeldkwaliteit van een Ultra HD tv is in principe beter dan de beeldkwaliteit van een Full HD tv maar de content die je kijkt moet Ultra HD ondersteunen anders heb je er niks aan. Maar mocht jouw Netflix account dit ondersteunen dan kan je genieten van de allerbeste beeldkwaliteit die er is. Bij televisiewinkel kun je dit ook op je gemak vergelijken. Uitgebreid vergelijken helpt bij het maken van de juiste keuze.