Met welke vloer kun jij in 2018 nog aankomen?

0
997
vloeren

De vloer is misschien wel het belangrijkste element van jouw huis. Er zijn heel veel verschillende soorten en maten vloeren die stuk voor stuk een ander effect geven. De trends op het gebied van vloeren wisselen elkaar af. Maar met welke vloer kun jij anno 2018 nog aankomen?

vloerenHouten vloeren

Houten vloeren zijn vrijwel tijdloos. Houten vloeren zijn over het algemeen duur in de aanschaf. Maar mocht je gaan voor een houtenvloer, dan heb je ook wat. Houten vloeren gaan mits ze goed onderhouden zijn een leven lang mee. Een houten vloer onderhoud je door deze eens in de zoveel jaar te schuren en elk jaar in te smeren met olie. Een houten vloer geeft jouw huis een luxe uitstraling. Waar je in 2018 het beste mee weg komt is een massief eiken vloer. Een eikenhoutenvloer heeft een frisse en moderne uitstraling en past dus het beste in de huidige tijdsgeest.

Pvc-vloeren en laminaatvloeren

Laminaat is al jaren een zeer populaire vloeren soort en doet het nog altijd goed. Maar pvc-vloeren zijn steeds meer in opkomst. Pvc-vloeren hebben een aantal voordelen in tegenstelling tot laminaatvloeren. Zo zijn Pvc-vloeren een stuk duurzamer dan laminaatvloeren. Pvc-vloeren gaan langer mee en ze zijn steviger dan laminaatvloeren, je moet wel heel hard je best doen wil je een Pvc-vloer beschadigen. Zowel Pvc-vloeren als laminaat vloeren kun je combineren met vloerverwarming. Echter kunnen Pvc-vloeren beter tegen de warmte die de vloerverwarming afgeeft dan laminaat vloerverwarming. Wat misschien wel het grootste voordeel van Pvc-vloeren is dat ze makkelijker te plaatsen zijn dan laminaatvloeren.

Gietvloeren

Gietvloeren zie je de laatste tijd steeds meer terugkomen in de woonbladen. Het leuke aan gietvloeren is dat ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Naast dat gietvloeren helemaal onderhoudsvrij zijn, zijn gietvloeren heel makkelijk schoon te maken. Heb je bijvoorbeeld wild gekookt en zit de tomatensaus door de hele keuken heen dan veeg je het zo van je gietvloer af. Wat ook een enorm voordeel is aan een gietvloer is dat gietvloeren brandwerend zijn. Naast alle praktische voordelen zijn gietvloeren ook simpelweg heel stijlvol.