Visgraat vloer

0
1431
Visgraat vloer
Visgraat vloer

Een vloer met pit

Een vloer, iedereen heeft er dagelijks mee te maken. Vele soorten vloeren kunnen onze kamers sieren. Wat je wel of niet mooi vindt is heel persoonlijk. Veel mensen houden wel van wat “vorm”. Een zogenaamde visgraatvloer kenmerkt zich door een patroon dat doet denken aan, zoals de naam al doet vermoeden, een visgraat. Een dergelijk patroon is gemakkelijk te realiseren door de planken van bijvoorbeeld je laminaat te leggen in dit patroon. Op deze manier krijgt de grond meer pit en dat heeft een positieve uitwerking op de rest van de kamer. Vroeger waren dit soort vloeren terug te vinden bij zeer welgestelde mensen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en komen we deze vloeren in alle lagen van de bevolking tegen.

Materiaalkeuze

Een visgraat vloer is te realiseren met verschillende soorten materiaal. Laminaat kan gebruikt worden maar ook hout of parket is een goede keuze. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt. Tevens kan de gelegde vloer worden afgewerkt zoals je dat zelf wenst. Op deze manier krijg je de vloer zoals jij die graag ziet. Uniek en persoonlijk.

Visgraat vloer
Een visgraat vloer is een prachtige vloer die pas bij vele stijlen.

Het leggen van de vloer

Om te beginnen is het noodzakelijk om een goede ondergrond te creƫren. Deze moet glad zijn zodat het materiaal goed geplaatst kan worden. Op deze manier voorkom je een schots en scheef eindresultaat. Het is aan te raden om in het midden van de kamer te beginnen met het leggen van de vloer zelf. Meet het midden van de kamer even op zodat je exact weet waar te beginnen. Op internet zijn vele instructies te vinden over hoe je dit soort vloeren het beste kan leggen. Als je deze stappenplannen volgt kan het bijna niet meer misgaan. Het patroon ziet er ingewikkeld uit maar is relatief makkelijk te leggen. Verdiep je er maar eens in.

Afwerking

Uiteraard dient alles netjes afgewerkt te worden. Zo is het handig om vast na te denken over de soort plinten die graag zou willen plaatsen. Platte plinten of hoge plinten, het maakt niet uit. Je kiest wat je zelf mooi vindt. Als alles gelegd is behandel je de vloer vervolgens met een afwerkolie. Zo bescherm je de vloer tegen negatieve invloeden van buitenaf. Het eindresultaat is een vloer die geheel aan je wensen voldoet en waar je de eerst komende jaren met volle teugen van kan gaan genieten!