Past een donkere vloer in een kleine ruimte?

0
3245
Past een donkere vloer in een kleine ruimte?

Liefhebbers van meer sfeer en een intieme ruimte opgelet! Donkere vloeren gecombineerd met de juiste contrastkleuren kunnen jouw interieur voorzien van een gezellige uitstraling. Vaak wordt er gedacht dat donkere vloeren een ruimte nog kleiner laten lijken of dat deze een sombere uitstraling geeft. Dat hoeft echt niet het geval te zijn. In dit artikel leggen we uit waarom een donkere vloer weldegelijk past in een kleine ruimte.

Speel met lichte tinten

Als je kiest voor een donkere vloer dan raden we aan om de muren te schilderen in een lichte kleur. Dit contrast zorgt ervoor dat de kleine ruimte optisch groter lijkt. We willen niet dat de woning veranderd in een donker hol. Het is hierbij wel belangrijk dat er een goede balans is tussen de contrastkleuren. Een te groot contrast kan een ruimte koud en kil doen overkomen. Dit proberen we te voorkomen. Bovendien kan je met lichte meubels op een donkere vloer een warme sfeer oproepen.

Ook de kleur van de plinten speelt een rol

Om een kleine ruimte met donkere vloeren groter te laten lijken dan is er een eenvoudige oplossing die te maken heeft met de kleur van de plinten. Schilder deze in dezelfde kleur als de muren. Het verlengen van je muren zorgt ervoor dat een kleine ruimte groter oogt. Wil je dat niet? Dan kan je ze ook een donkere kleur geven zoals de vloer.

Donkere vloer in kleine ruimte

Eyecatcher in je interieur

Met een donkere vloer trek je meteen de aandacht. Het is niet voor niets dat donkere vloeren groeien in populariteit. Het kan het pronkstuk van je interieur zijn. Donkere vloeren komen vooral goed tot zijn recht in landelijke of industriële interieurstijlen. Combineer dit met mooie lichte meubels of prachtige houttinten en voilà! Je hebt een waanzinnig interieur. Een kleine ruimte maakt hierbij eigenlijk niet uit.

Een vuistregel: het verloop van de kleuren

Het kan lastig zijn om je interieur aan te passen aan de hand van een donkere vloer. Speciaal hiervoor is een handige vuistregel bedacht. Als je je hieraan houdt dan zit je gegarandeerd goed: als je een donkere vloer hebt maak dan de muren iets lichter van kleur en het plafond het lichtst. Deze verloop van de kleuren komt voort uit de natuur. Hier is de aarde, de vloer, het donkerst en de lucht, het plafond, het meest licht. Deze natuurlijke verloop voelt ook aangenaam aan in een binnenruimte. Zo stel je zelf eenvoudig een schitterend interieur samen met een donkere vloer in een kleine ruimte. Alles is mogelijk.