Zelf een terrasoverkapping maken

0
940
Zelf een terrasoverkapping maken
Zelf een terrasoverkapping maken
Heb jij altijd al een overkapping in de tuin gewild en vind jij de prijzen van het laten plaatsen te hoog? Waarom zou je dan niet zelf een terrasoverkapping maken?
Ik ga je vertellen dat dit helemaal niet zo moeilijk is als je denkt, en het nog leuk is om te doen ook.Ik ga jou vertellen hoe je een simpele terrasoverkapping maakt met houten palen en golfplaten. De hoeveelheid van producten hangt af van de grote van de terrasoverkapping die je wilt gaan maken, ook kun je voor een terrasoverkapping goed kunststof profielen gebruiken.

Wat heb je nodig?

– 4 platte paalhouders 71 x 71 cm
– 4 houten palen 240 x 71 x 71 cm(deze dienen als staanders)
– 2 houten palen 180 x 71 x 71 cm (deze dienen als zijbalken voor het dak)
– 2 houten palen 300 x 71 x 71 cm (deze dienen als voor- en achterbalken voor het dak)
– 5 houten palen 200 x 30 x 30 cm ( deze dienen als dragers voor het dak )
– 6 golfplaten met golfplaatschroeven

Zelf een terrasoverkapping maken
Een terrasoverkapping is praktisch en ziet er geweldig uit. Je kunt nu zelf een terrasoverkapping maken.

Hoe gaan we te werk?

– Eerst zal je de paalhouders moeten plaatsten op de juiste plek. Dat zal uitgemeten moeten worden om ervoor te zorgen dat de palen die je gekocht hebt ook passen op de plaatsen waar je ze wilt hebben. Als deze geplaatst zijn is het tijd voor de draagbalken te plaatsen en vast te zetten. Hierna volgen de zijbalken. Plaats de 300 cm balken boven aan de voor- en achterkant en de 180 balken boven aan de linker- en rechterkant van de staanders. Als dit staat, is het tijd voor de dakbalken. Deze zijn bedoelt voor het dragen van de golfplaten. Houd hierbij rekening met de breedte van de golfplaat. Dit is ook de afstand tussen je dakbalken doordat we de golfplaten moeten monteren op de dakbalken.

– Het frame van de overkapping staat; nu is het tijd om het dak dicht te maken. Zorg ervoor dat de golfplaten elkaar overlappen met 1 of 2 golven. Dit voorkomt namelijk dat het dak gaat lekken en je dus lekkage krijgt. Ook is het van belang dat je de golfplaten voorboort om wederom weer te voorkomen dat het dak gaat lekken door het
eventueel scheuren van de golfplaat. Plaats de golfplaten per stuk op het dak met de daarvoor bestemde schroeven met afdek dop. Zodra je alle golfplaten hebt geplaatst is jouw terrasoverkapping klaar voor gebruik.

Mocht je nog als extra willen dat de zijkanten van de overkapping ook dicht kunnen? Dat kan op verschillende manieren, 1 daarvan is het plaatsen van een gordijnrail aan de onderkant van de dwarsbalk en hier een gordijn op te hangen.