Een kast met schuine wand

0
1139
Een kast met schuine wand
Een kast met schuine wand

Schuine wanden of plafonds lijken dikwijls loze plaatsen in huis te zijn, waar weinig mee valt te beginnen. De waarheid is zo anders. Juist deze plaatsen lenen zich uitstekend voor een kast met schuine wand, die door middel van een schuifdeur de opbergruimte herbergt, waar iedereen wil iets mee kan. Voordeel van deze kasten is de flexibele indeling.
Feitelijk kan je de kast net zo indelen als je zelf wilt.
Hang, leg, lades. Het kan allemaal. Ideaal dus, want je bergt er niet alleen bijzonder veel spullen mee op, het oogt ook nog eens opgeruimd en netjes.

Meten is weten

De kast is, afhankelijk van de ruimte met schuine wand, volledig te benutten. Niet vreemd dus dat steeds meer mensen voor een dergelijke kast kiezen.
Van de deuren heb je geen enkele last. De schuifdeurkast laat de deuren namelijk langs elkaar op schuiven. Je ziet, na het openen van de deur dus direct een groot gebied in de kast.

Wil je de kast zo efficiënt mogelijk indelen, dan doe je er wijs aan om vooraf te weten hoe je indeling gaat worden. Hou niet alleen rekening met de hoogte, maar ook met de diepte en lengte. Immers, meten is weten.

Handdoeken, kleding, gereedschap, berg het overzichtelijk op!

Of je de kast nu gebruikt voor de handdoeken, kleding of misschien wel het gereedschap. Je mag dat helemaal zelf weten. Op het internet of in de bouwmarkt zijn genoeg ideeën te vinden, die je op weg helpen. Zowel qua indeling, als qua uiterlijk. Kijk dus rond, want hoe meer je ziet, hoe beter je weet wat je nu eigenlijk zelf wilt.

Een kast met schuine wand
Een kast met schuine wand is ideaal om de ruimte zo optimaal mogelijk te kunnen benutten.

Laten maken of zelf doen?

Het maken van een schuifdeurkast is op zich niet moeilijk, zolang je weet wat je doet.
Weet je dat niet, laat het dan lekker over aan iemand die er verstand van heeft. Je wilt natuurlijk, als eindresultaat, wel een functionele kast.

Aan de hand van jouw wensen, is de kast te realiseren in de schuine wand. Je zal merken dat de schuifdeurkast nagenoeg geen ruimte kost en dat de kamer of zolder misschien zelfs wel groter lijkt dan met die schuine wand, of het schuine plafond.

Wit is natuurlijk de kleur waarbij de grootte nog meer geaccentueerd wordt, maar spelen met kleuren of houtsoorten is ook iets om te overwegen.
Wat je ook beslist, profijt ga je er absoluut van krijgen.