Trapbekleding kiezen

0
1100
Trapbekleding kiezen
Trapbekleding kiezen

Een trap in een woning wordt meestal als eerste gezien, vaak meteen als de deur opengaat. De trap is het visitekaartje van een huis en niets is zo erg als een lelijke of vieze trap. De trap wordt dagelijks veel gebruikt. Er wordt op gespeeld, gezeten, gerend, gelopen en gebonkt. Het is daarom belangrijk dat een trap er verzorgd uitziet. Met trapbekleding kun je kiezen uit veel soorten materialen en hun eigenschappen. Ga je voor hout, laminaat of tapijt? Het hangt van je persoonlijke voorkeur af, hoe je de trap wilt bekleden.

Trap met hout bekleden

Een trap die met hout is bekleed heeft meteen een echte eye catcher in huis. Het geeft de trap een warme en natuurlijke uitstraling. Het is ideaal voor beschadigde en versleten trappen. De soorten hout die geschikt zijn om je trap te bekleden zijn: beuken, eiken, mahonie, merbau, berkenhout, esdoorn, grenen en vurenhout. Andere houtsoorten zijn ook mogelijk. Voordelen houten trap zijn: kraakt niet, erg stevig, gaat jarenlang mee, geen allergie (huisstofmijt), geen stof en makkelijk in onderhoud.

Trapbekleding kiezen
Trapbekleding kiezen die goed bij de rest van de ruimte past hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Parket- en laminaat de trap bekleden

Laminaatplanken kun je als overzet treden makkelijk over traptreden plaatsen. Parket en laminaat zijn makkelijk op maat te snijden en zijn robuust, dankzij een beschermende laag. Onderhoudsvriendelijk en geven een trap een frisse en moderne uitstraling. De trap kan wel glad zijn. Voor (kleine) kinderen/volwassenen die graag de trap afrennen is het goed uitkijken.

Tapijt als trapbekleding

Veel mensen vinden tapijt het lekkerst om op te lopen. Het dempt geluid van voetstappen en voelt heerlijk aan, als je op blote voeten loopt. Je interieur ziet er warm en gezellig uit met tapijt op je trap. Speciale tapijt trapbekleding is van een hoogwaardig materiaal. De structuur van de polen dichtheid dienen stevig en hoog genoeg te zijn, doordat de trap dagelijks wordt gebruikt. Tapijt moet goed gereinigd worden.

Er zijn nog meer soorten trapbekleding mogelijk om je trap een flinke make over te geven. Denk bijvoorbeeld aan: marmoleum, vinyl, natuursteen, glas, een traploper en trapmatten.

 Naar boven