De slaapkamertrends van 2018

0
690
slaapkamertrends

Wanneer je menig woonwebsite bekijkt dan zie je dat er talloze trends voorbij komen, hoe je het beste volgens de laatste mode je woonhuis kunt inrichten. De trends volgen elkaar dan ook in rap tempo op. De meeste woontrends betreffende de woonkamer, maar je woonhuis heeft meerdere kamers. Zo ook de slaapkamer. Ook de slaapkamer is aan trends onderhevig. Een slaapkamer is tegenwoordig niet enkel meer een plek om te slapen, maar ook een plek om te ontspannen. Wanneer je ‘s avonds het bed induikt en je wilt nog wat lezen of tv kijken, dan moet dit in een ontspannen omgeving gebeuren. Enkele slaapkamertrends voor 2018:

Minimalisme

Minimalisme zie je tegenwoordig niet zo veel meer terug op een woonwebsite omdat deze trend al langer geleden populair was. Maar zoals vele trends, komen ook oudere trends weer terug. In dit geval de minimalistische stijl. Er wordt geen aandacht besteed aan enig opsmuk in de slaapkamer, maar enkel op de basic voorwerpen, zoals bed en nachtkastjes. De sfeer roep je vooral op met de wanden die in een strakke en trendy kleur geschilderd worden.

Kunst

Een interessante slaapkamer creëer je door kunst in je slaapkamer te brengen. Waarom zou je ook enkel kunst in de woonkamer hangen als je ook veel tijd in de slaapkamer doorbrengt. Je kunt boven je bed één heel groot schilderij hangen, maar je kunt de slaapkamer ook vol zetten met diverse kunstvoorwerpen. Hierdoor blijft je slaapkamer een inspirerende ruimte.

Strandlook

Heb je een slaapkamer met grote schuifdeuren, zodat je het terras of tuin aan je slaapkamer kunt verbinden? Dan is een slaapkamer met strandlook ideaal. Voor de schuifdeuren zet je twee rieten stoeltjes neer, zodat je bij mooi weer hier ontspannen in de zon een kopje koffie kunt drinken. De slaapkamer zelf schilder je in frisse heldere kleuren van de zee, maar ook aardkleuren staan mooi.

Kleur

Houd je van veel kleur en vind je veel kleuren in je slaapkamer niet storend dan kun je de slaapkamer in felle knalkleuren schilderen. Schilder bijvoorbeeld de wand waar je bed tegenaan staat in een knalrode kleur. Maak het niet te extreem door alle wanden in allerlei felle kleuren te schilderen, maar zorg ook voor contrast. Je kunt ook de kleur van de wanden rustig houden en de slaapkamer juist met fel gekleurde accessoires afwerken.