Een boekenwand maken

0
3366
Een boekenwand maken
Een boekenwand maken

Een boekenwand hoeft niet saai te zijn

Lees je graag en heb je veel boeken in huis? Dan zou een boekenwand een mooie oplossing zijn om al je boeken bij elkaar te hebben. Een wand in je kamer wijden aan al je leesvoer hoeft niet per se in de vorm van een standaard boekenkast. Er zijn zoveel mogelijkheden om je boeken op een leuke, originele manier in je woning te zetten of leggen. En veel van de mogelijkheden zijn helemaal niet zo moeilijk om zelf uit te voeren. Lees de onderstaande tips en doe inspiratie op voor het maken van jouw eigen, unieke boekenwand!

Verban Billy en hergebruik oude materialen

De welbekende boekenkast Billy van Ikea is zeer praktisch, maar wel een tikkeltje saai. Zo gewoontjes. Er is een grote kans dat je, wanneer je goed om je heen kijkt, helemaal geen boekenkast hoeft aan te schaffen om een gezellige boekenwand in je huis te creëren. Heb je nog oude spullen staan die je niet meer gebruikt? Of ben je bereid om op zoek te gaan naar spullen die anders toch weggegooid zouden worden? Prima. Denk bijvoorbeeld aan oude kratten of fruitkisten. Als je deze tegen de muur stapelt met de open zijde richting de kamer, dan kun je hier je boeken inzetten. Voorzie de kistjes van een leuke kleur en orden ze op een speelse manier tegen de muur. Voilà, daar heb je een zelfgemaakte boekenwand in no time. Je kunt allerlei voorwerpen gebruiken voor je boekenwand. Monteer oude buizen, een oude ladder of pallets tegen de muur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je fantasie de vrije loop en maak van jouw boekenwand een echte blikvanger.

Een boekenwand maken
Een boekenwand is een mooie manier om je boeken een plaatsje te geven

Je bestaande boekenkast opleuken

Nu kan het ook zo zijn dat je al in het bezit bent van een boekenkast, maar dat je het saaie uiterlijk van de kast inmiddels beu bent. Je wilt geen nieuwe kast kopen, maar je bent wel bereid om een kleine uitgave te doen om je boekenwand nieuw leven in te blazen. In deze situatie kun je je boekenwand een andere uitstraling geven door je boekenkast op te leuken. Hierbij kan je denken aan een likje verf, maar wist je dat je een kast ook kunt behangen? Ook kun je de kast bekleden met stof. Je kunt hiermee zo creatief aan de slag gaan als je maar wilt. Je kunt een fijne stof uitzoeken op de lappenmarkt bij jou in de buurt, maar wat dacht je van die oude kleding die je toch nooit meer draagt? Bekleed de verschillende planken met de stof van een item uit je kledingkast. Een boekenplank van spijkerstof, hoe stoer staat dat? Én deze optie is ook nog eens gratis. Als je toch besluit om voor nieuwe boekenmeubels te gaan, dan kun je overwegen om een boekenkast op maat te laten maken. Zo kun je, als je bijvoorbeeld van je zolder een leeskamer wilt maken, een boekenkast laten maken die de afgeschuinde lijn van het zolderdak volgt. Ook als je een loze ruimte onder je trap hebt, kun je hier een mooie op maat gemaakte kast laten plaatsen.