Leren banken

0
1222
Leren banken

Een lekkere bank is voor je woonkamer wat het bed is voor  je slaapkamer, namelijk het centrale punt van jouw woongenot. Een bank moet natuurlijk functioneel zijn, iedereen moet erop kunnen zitten, comfortabel en ruim. Leren banken zijn niet alleen functioneel, ze zijn vaak prachtig om te zien. Het allerbelangrijkste moeten we trouwens niet vergeten, het feit dat leren banken gewoon heerlijk zitten.

Leren banken zijn van altijd

Dat de leren bank als ultiem meubelstuk niet nieuw is bewijst de levendige handel in antieke lederen bankstellen. Een heuse rage, want vooral in Amerika zijn de peperdure Engelse klassiekers ongekend populair. Heb jij nog zo’n echte oude leren bank, het resultaat van ultiem vakmanschap, in jouw bezit? Doe die dan beslist niet weg. De kans is namelijk groot dat je op een echte goudmijn zit, en dit zelfs letterlijk! Hoe ouder het bankstel, des te beter vaak de kwaliteit, maar toch zit daar natuurlijk wel een grens aan.

Leren banken
Leren banken zijn gemakkelijk in onderhoud

Onderhoud levert op

Heeft jouw bank kleine slijtageplekken door jarenlang gebruik of schade door huisdieren? Soms wil je ook gewoon wel eens iets anders, je hebt je leren bank allang en het lijkt tijd geworden voor iets nieuws. Of ben je misschien bezig om je interieur te veranderen en wil je een frisse wind? In plaats van het complete bankstel te vervangen is het ook mogelijk om jouw kostbare leren bank opnieuw te laten bekleden. Je kunt dan meestal kiezen uit verschillende kleuren, waaronder zelfs zilver, goud of neon. Uiteraard allemaal in de beste kwaliteiten echt leder. Ga je hiervoor, dan ben je weer gegarandeerd van jarenlang woongenot en is jouw leren bank weer helemaal als nieuw.

Leren banken en design

In Frankrijk gaf een koning zijn naam aan een meubellijn en ook de Italiaanse ontwerpers zijn beroemd om hun prachtige design meubels en leren banken. Hoe vernieuwend kun je zijn met een zitmeubel? Behoorlijk dus, want de populariteit van echte designer banken blijkt wel uit het grote en gevarieerde aanbod. Ook Nederlandse ontwerpers hebben hun plek veroverd in de internationale meubelwereld en daarbij spelen de mooie ontwerpen maar ook het gebruik van superieure materialen een rol. Dat velen een leren bank zien als investering en daarbij niet op een dubbeltje kijken mag duidelijk zijn. Er is trouwens ook een behoorlijke handel in gebruikte designer bankstellen. Tweedehands maar nog steeds gaaf, dus ook als je iets minder te besteden hebt, zou dat toch een mooie optie kunnen zijn.

Leren banken om te loungen

Quality time met je familie, een goed gesprek of een hapje eten? Drankje erbij? Lekker onderuit gezakt, ontspannen en gezellig, zo doen we dat! Lekker loungen en chillen met je vrienden op de leren bank: alles kan en mag. Rechtop zitten is verleden tijd en de televisie of de computer kan gewoon aanblijven. Iedereen doet zijn ding op zijn of haar eigen manier en dat is wel zo prettig. Ben jij iemand die ook in de discotheek gewoon op de leren bank ploft? Helemaal goed want daar zijn ze voor!