Inspiratie landelijk wonen opdoen

0
1203
Inspiratie landelijk wonen
Inspiratie landelijk wonen

Wil jij landelijk wonen en ben je op zoek naar inspiratie? Landelijk wonen betekent leven in rust en met de sfeer van het platteland in jouw woning. De landelijke woonstijl kent veel overeenkomsten met de rustieke interieurstijl. Bij landelijk wonen is het belangrijk om de juiste materialen en kleuren te gebruiken om zo een landelijk gevoel te creëren. In een landelijke woning staan lichte en warme kleuren centraal met meestal een opvallende kleur voor wat meer accent. Lees meer over inspiratie voor landelijk wonen in dit blog.

Kenmerken landelijk wonen

Een landelijk interieur heeft doorgaans vaste kenmerken waar de stijl direct aan te herkennen is. Hoewel je bij een landelijk interieur veel keuzevrijheid hebt om het interieur te personaliseren, wil je wel rekening houden met enkele van deze kenmerken. Zo is de vloer een belangrijk kenmerk van een landelijke woning. Een houten vloer of vloer met houtlook past perfect bij een landelijke woning en is dus eigenlijk een must have. Dankzij moderne technieken en producten hoef je tegenwoordig niet per se een massief houten vloer aan te schaffen. Een laminaatvloer of PVC-vloer voldoet ook. Alles met een houtlook en -structuur doet het sowieso goed in jouw landelijke woning.

Landelijk interieur
Je bepaalt zelf hoe jouw landelijk interieur eruit komt te zien.

Landelijke meubels

Bij een landelijke woning horen ook landelijke meubels. Een typische bank die je vaak in een landelijk interieur ziet is een zachte, stoffen bank. De accentkleur kan je mooi terug laten komen in de kussens die op de bank liggen. Je meubels aankleden met kussens, vachten en plaids is ook een aanrader. Denk ook aan een vloerkleed, waarmee je net wat extra huiselijkheid creëert.

Met een zachte bank, een houten tafel en een houten kast zit je dus altijd goed. Maar wat voeg je hier nog meer aan toe? Wat denk je van mooie, verse bloemen? Deze mogen zeker niet in jouw landelijke woning ontbreken. Het is misschien niet zo handig om iedere week nieuwe bloemen aan te schaffen, maar als er visite komt is een beetje extra aankleding nooit verkeerd.

Denk aan de kleuren

Eerder gaf ik al aan dat zachte kleuren het goed doen in een landelijk interieur. Naast grijstinten zijn aardetinten ook geschikt voor jouw landelijke woning. Maar een landelijke woning moet altijd gezelligheid uitstralen en met alleen neutrale kleuren ga je dit effect niet bereiken. Probeer dus altijd voldoende kleur aan je kamers toe te voegen. Houd het wel subtiel: gebruik maximaal één of twee kleurtinten.