Hoe kies ik een tv-meubel voor mijn flatscreen?

0
851
Tv-meubel flatscreen
Tv-meubel flatscreen

Tegenwoordig kun je eigenlijk alleen nog maar flatscreen tv’s kopen. Zelfs de budgetmerken brengen uitsluitend flatscreen tv’s uit en de gemiddelde beeldkwaliteit gaat ook met sprongen vooruit. Waar we vroeger nog moesten kiezen tussen een beeldbuis en een flatscreen, kiezen we anno 2020 tussen HD en 4K. Maar wat de behuizing betreft zijn de meeste tv’s behoorlijk gelijk aan elkaar. We hebben het over enkele centimeters dikker of dunner en ook de bezels (de randen om het beeld) zijn bij de dure modellen nauwelijks zichtbaar, waar de meeste budget tv’s toch nog een omlijsting hebben van enkele centimeters. Maar hoe kies je nou een tv-meubel dat bij jouw flatscreen past? Je leest het hier in ons blog.

TV-meubel flatscreen kiezen: ophangen of neerzetten?

Wanneer je een tv-meubel voor je flatscreen koopt, is er altijd een hele belangrijke vraag die je eerst moet beantwoorden. Ga je jouw tv aan de muur hangen of zet je deze op de tv-meubel? De tv-verkoper zal altijd zeggen dat een dunne tv aan de muur hoort, maar in de praktijk zijn er genoeg redenen om een platte tv gewoon ouderwets op het meubel te zetten. Verplaats je de tv regelmatig, als je bijvoorbeeld met vrienden gaat gamen in een andere kamer of als je in de zomer buiten tv wilt kijken? Het ophangen en loshalen van een tv kan best lastig zijn en zeker in je eentje is het iets dat je liever niet te vaak doet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet in de muur mag of kan boren, of je wilt de kosten van een beugel besparen.

Tv-meubel kiezen voor flatscreen
Waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een tv-meubel voor je flatscreen?

Welk tv-meubel?

Nu je hebt gekozen voor een hangende of staande tv kun je gerichter gaan zoeken naar jouw tv-meubel. Bij een staande tv moet je er zeker van zijn dat de hoogte van het tv-meubel goed is en dat deze het gewicht van de tv kan dragen. Kies je voor een hangende tv? Dan heb je wel een bevestigingsbeugel nodig. De eigenschappen van je tv-meubel zijn dan minder belangrijk. Let er wel op dat als je iets op het meubel wilt zetten, zoals een mediaspeler of console, dat deze niet in je beeld komt te staan. Een tv-meubel dat te hoog is, verbreekt de immersie.

Ruime keuze

Er zijn tv-meubels in alle soorten en maten. Ook qua materiaalkeuze ben je alles behalve gelimiteerd. Ga je jouw tv-meubel online bestellen? Lees dan waar je op moet letten in ons blog over het online bestellen van t-meubels.