Zwembad aanleggen in de tuin

0
805

Een eigen zwembad in je tuin, is dat niet heerlijk? Je eigen privé-zwembad zorgt ervoor dat je nog meer van het lekkere weer kunt genieten en er in kunt zwemmen wanneer je zelf wil. Als je een zwembad in je tuin wil gaan (laten) aanleggen wil je er natuurlijk wel zo lang mogelijk plezier van hebben, er komt natuurlijk ook wat bij kijken zoals onderhoud en kosten.

Welk soort zwembad?
Voordat je een zwembad wilt aanleggen in je tuin kun je je het beste er wat meer in verdiepen, er zijn zo veel verschillende mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld het zwembad laten ingraven? Of kies je voor een opzetzwembad? Je kunt kiezen uit verschillend materiaal waar je zwembad van gemaakt is. Wat ook belangrijk is om bij stil te staan, is je budget, hoeveel wil je eigenlijk aan dit zwembad uitgeven? En welke eisen stel je?

Onderhoud van het zwembad
Helder en schoon zwemwater krijg je niet vanzelf. Het is van groot belang je zwembad goed te onderhouden in verband met bacteriën die je vervolgens ziek zouden kunnen maken. Bovendien ben je juist meer geld kwijt als je het zwemwater niet goud hebt onderhouden.

zwembad in de tuin
Een zwembad in de tuin is heerlijk voor in de zomermaanden.

Het schoonmaken en ook schoonhouden van je zwembad gebeurt door middel van een filter onderin of naast zwembad. Er zijn verschillende filterinstallaties aan te schaffen, waarvan sommige vrijwel geheel geluidloos zijn. Waar je ook op moet letten is of er nog genoeg chloor in je zwemwater zit. Wat je zelf ook kunt doen aan het schoonhouden van je zwembad is een hoes eroverheen leggen als het zwembad niet wordt gebruikt en regelmatig de bladeren eruit scheppen met een net.

Winterklaar maken van je zwembad
Wanneer de winter eraan komt kun je je zwembad winterklaar gaan maken. Je kunt er het beste voor zorgen dat je overwinteringsvloeistof toevoegt aan het zwemwater, zodat het zwembad tijdens de winterperiode schoon blijft. Dit scheelt weer werk als je het zwembad van de lente of zomer weer wilt gaan gebruiken. Tijdens de winter hoef je je trouwens niet druk te maken over de groei van algen in je zwembad, deze groeien niet onder temperaturen onder 12 graden Celsius.

Bron: http://www.zwembad-overkapping.com