Een tuinkamer aan huis

0
1355

Een tuinkamer is een serre en wordt aan het huis geplaatst, waardoor je zee├źn van ruimte erbij krijgt. Een tuinkamer bestaat uit een constructie met glas en is een aanwinst voor zowel de binnenkant als het aanzicht van de woning. Lees hier meer over de voordelen en inrichting van je tuinkamer!

Voordelen

Met een tuinkamer breidt je jouw woning uit en geniet je elk seizoen van je tuin zonder hoge kosten en een grote verbouwing. In tegenstelling tot een luxe woonserre is bij een tuinkamer geen grote verbouwing noodzakelijk. Een tuinkamer wordt bevestigd aan de woning waarbij de muur gewoon blijft staan. Bij een luxe woonserre wordt de serre echt onderdeel van het huis en zal de voorgevel worden doorgebroken. Ook is een tuinkamer vaak een stuk goedkoper dan een luxe woonserre.

Wat kost een serre? Bekijk de HomeDeal prijsgids voor meer informatie over prijzen en tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een serre.

Inrichting van je tuinkamer

Een tuinkamer heeft een knusse uitstraling, je geniet heerlijk van je tuin vanuit je warme en gezellige serre. Bekijk de onderstaande tips en weet zeker dat je optimaal geniet van je serre.

  • Kies voor schuifdeuren en een schuifdak.

Zomers open je de schuifdeuren en het schuifdak van je serre en geniet je van de zonnestralen vanuit je woonkamer! De constructie blijft staan en al het glas wordt naar de zijkanten geschoven.

De aanbouw bestaat bijna volledig uit glas. Als de temperatuur stijgt, warmt het al snel op in de tuinkamer. Een goed alternatief voor airconditioning is zonwering en gordijnen.

  • Bepaal de functie van het licht.

Dit wordt vooral bepaald door de ligging van je serre. Bekijk waar de zon opkomt en wanneer je veel of weinig licht wilt in de serre. Ook is goede verlichting een belangrijk element bij de inrichting van je serre. Zowel de verlichting in de serre als de tuinverlichting brengt sfeer in je tuinkamer!