Hoe richt u de badkamer Feng Shui in?

0
1906
Feng Shui badkamer

Volgens de Chinese Feng Shui-principes heeft de inrichting van de badkamer veel invloed op de energiestromen en zo op ons welzijn en onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Omdat hier veel activiteiten plaatsvinden die op het lichaam gericht zijn, is het belangrijk voldoende aandacht te besteden aan de juiste inrichting van de badkamer. Alles voor een natuurlijke harmonie tussen de mens en zijn leefomgeving!

Plaats van de badkamer
Idealiter bevindt de badkamer zich aan de achterkant van het huis. Als de eerste kamer van het huis de badkamer is, zou u zich te veel bezighouden met uw uiterlijk. Tegenover de badkamerdeur zouden zich geen ramen moeten bevinden om een negatieve energiestroom te vermijden. Laat de badkamer en slaapkamer niet in elkaar overgaan maar houd die gescheiden.

Toilet
Het toilet kan zich beter niet in de badkamer maar in een aparte ruimte vinden, omdat de functie van het toilet in strijd is met het reinigen van het lichaam in de badkamer. Probeer de deur en het toiletdeksel ook zo veel mogelijk gesloten te laten om een negatieve invloed te voorkomen.

badkamer Feng Shui inrichten
Een badkamer Feng Shui inrichten houdt onder andere in dat het toilet in een andere ruimte wordt geplaatst.

Accessoires
Een grote spiegel in de ruimte, zodat het grootste gedeelte van het lichaam zichtbaar is, zorgt voor positieve energie. Kies verder voor groene, houten, keramische of andere warme, natuurlijke accessoires en bijvoorbeeld ecologische zeep. Vermijd koude en harde metalen en scherpe hoeken en randen. Een boeddha hoort volgens de Feng Shui-principes ook niet in een natte ruimte thuis.

Apparatuur
Zorg er altijd voor dat alles in de badkamer goed werkt. Een lekkende kraan zorgt voor verspilling, uw geluk vloeit letterlijk weg. Houd de kranen kalkvrij, zorg ervoor dat de ventilatie goed werkt en dat de verlichting waterdicht is. Met goede verlichting kunt u zich helemaal ‘opladen’ voor de dag.

In de badkamer wordt uw lichaam verzorgd en gereinigd, u moet er kunnen ontspannen en genieten. Wilt u de Feng Shui-principes ook als leidraad voor de inrichting van uw badkamer gebruiken, maar bent u bang dat u hierdoor uw budget overschrijdt? Kijk dan eens naar andere financiële oplossingen, zoals een lening bij een kredietverstrekker als Findio. Met een speciale badkamerfinanciering kunt u uw eigen spa creëren!