Hoe kies je de geschikte buitendeur?

0
865
Voordeur

Buitendeuren hebben twee belangrijke taken. Het eerste doel is dat jij je veilig en comfortabel voelt in je eigen woning. En ten tweede is het de eerste plek waar je jouw gasten welkom kunt heten. Dus of het nu gaat om een voordeur of een garagedeur, de keuze voor de meest geschikte buitendeur is niet gemakkelijk. Hieronder geven wij je enkele tips waar je rekening mee kunt houden tijdens het kiezen.

Waar moet een buitendeur écht aan voldoen?

Bij de keuze van een goede buitendeur is het verstandig om eerst te kijken naar de praktische mogelijkheden. Zowel een voor- als een garagedeur moeten stevig en veilig zijn. Ze mogen niet zomaar open te breken zijn. Gelukkig zijn de meeste deuren hier tegenwoordig standaard op ingericht.

Daarnaast moeten de deuren een goede isolerende werking hebben. Zeker in de winter bespaar je hiermee veel op de energiekosten.  Tot slot moet je rekening houden met de onderhoudsbehoefte van het materiaal. Een kunststof of aluminium deur zijn bijvoorbeeld nagenoeg onderhoudsarm. Een houten deur vraagt daarentegen meer onderhoud.

En welke deur past bij jou?

Nadat je nagedacht hebt over de praktische zaken van en buitendeur wordt het tijd voor de leukere keuzes. Zo heb je de keuze uit verschillende stijlen en kleuren. Wil je een deur met of zonder glas en met of zonder beslag?

Type deur
Welk type deur past bij jouw huis? Kies een deur die past bij de stijl van jouw woning.

Voordeur

De voordeur is de plek waar je jouw gasten voor het eerst welkom heet. Kies daarom voor een deur die goed bij de gehele woning past. Hierbij hebben we het niet alleen over de kleur van de deur, maar ook over het materiaal en de stijl. Houd je van klassiek? Dan staat een deur met glas en mooie sierlijsten geweldig. Heeft je woning echter een meer moderne uitstraling? Houd het dan ook bij de voordeur eenvoudig en strak. Waarvoor je ook kiest, de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. En heb je al een goed beeld van wat je wilt? Laat dan de voordeur op maat maken. Zo weet je zeker dat het aan al je wensen voldoet.

Garagedeur

Een garagedeur is een stuk groter en heeft een ander doel dan een voordeur. Eigenlijk is iedere garagedeur maatwerk, omdat de afmetingen altijd anders zijn. Om de deur in stijl en kleur aan te laten sluiten bij de  kozijnen, andere deuren en de rest van de woning, kun je het beste een garagedeur op maat laten maken.

Heb je al een idee van jouw nieuwe buitendeuren? Wij zijn benieuwd. En vergeet niet om de entree mooi aan te kleden met leuke accessoires.