Zitruimtes in je tuin: 4 ideeën

0
560

Niets is fijner dan genieten van een mooi ingerichte tuin. In de zomer kun je jouw tuin volop benutten tijdens een warme zomeravond of een zonnige middag maar ook de winter heeft zijn charmes. Een handige en comfortabele zitruimte is voor jouw tuin dan ook een must. In dit artikel geven we je 4 handige ideeën voor het creëren van een zitruimte in jouw tuin. 

  1. Een eetruimte
    Ben je gek op buiten eten, wanneer het weer dit toelaat? Dan is een eetruimte in jouw tuin onmisbaar. Het is hierbij goed om rekening te houden met de locatie van het ‘eetterras’. Zorg er in ieder geval voor dat de eettafel niet te ver van het huis staat, zodat je niet hoeft te sjouwen met borden en pannen. Ook is het belangrijk om comfortabele eetstoelen uit te kiezen. De kans is namelijk groot dat je na het eten op je gemak wilt blijven zitten en tot rust wilt komen.

  2. Een boombank

Heb je een boom in de tuin? Dan kun je het benutten bij het creëren van een extra zitruimte. Zo kun je rondom de boom een houten bank maken. Door zitkussens op de bank te plaatsen wordt de boombank ook nog eens fijn om op te zitten. Door hiernaast mooie lichtjes in de boom te hangen wordt de nieuwe zitruimte de eyecatcher van jouw tuin.

  1. Een loungeruimte
    Loungemeubels hebben een vaste plek gekregen in het aanbod aan tuinmeubelen. Dit is niet voor niets: een loungebank in de tuin geeft je de kans om een zitruimte te creëren waar je urenlang met vrienden en familie kunt zitten. De belangrijkste ‘ingrediënten’ voor een loungeruimte in de tuin zijn een loungeset (met het liefst een bijbehorende tafel), fijne kussens en dekentjes voor wanneer het weer afkoelt. Extra tip: denk ook eens aan een vuurkorf voor nóg meer sfeer.
  1. Onder de parasol
    In de zomer gaan we massaal onze tuin in om van de zon te genieten. Toch is het belangrijk om je te blijven beschermen tegen de zon. Door een zithoek onder een parasol te creëren kun je optimaal genieten van de warmte, zonder te verbranden. Denk bijvoorbeeld aan een rustieke parasol met een rieten kap, voor een extra landelijke look.

Extra tip: heb jij een kleine tuin? Dan kun je een bankje langs de muur of de schutting plaatsen. Ook kun je, om nog meer ruimte te besparen, kiezen voor een inklapbaar en zwevend bankje.

Heb jij een ander goed idee voor een zitruimte in de tuin? Laat het ons weten in een reactie!