De eerste bezichtiging

0
579

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, is het vaak lastig om de juiste kopers te vinden die jouw woning aantrekkelijk vinden. Dit heeft natuurlijk ook met de slechte huizenmarkt te maken die op dit moment gaande is. Daarnaast is het moeilijk om zelf de juiste aspecten uit te kiezen die jouw woning juist zo aantrekkelijk maken. Maar als het eenmaal zover is dat je een koper hebt, is het wel belangrijk om meteen een goede eerste indruk te maken. Dit doe je aan de hand van onderstaande stappen.

Voorbereiden

Ten eerste is het erg belangrijk om zo snel mogelijk je huis leeg te ruimen. Let er dan goed op welke spullen je nog wilt bewaren voor op het nieuwe adres en welke naar de stort kunnen. Als je bijvoorbeeld nog spullen hebt die 5 jaar of ouder zijn en nooit meer gebruikt worden, is de kans erg groot dat je dit ook niet doet in je nieuwe woning. Gooi deze dan meteen weg, zodat het opruimen een stuk gestructureerder wordt. Zo lijkt de klus ook ineens een stuk minder groot. Daarnaast is het mogelijk om nog bruikbare artikelen, die je zelf niet meer gebruikt, op bijvoorbeeld Marktplaats of Bol.com te zetten. Zo levert de verhuizing nog geld op ook! Zorg ervoor dat de meeste spullen zijn opgeruimd voordat de fotograaf langskomt om de foto’s te maken. Dit scheelt een hoop gedoe en zo wordt het huis ook aantrekkelijker voor de klant.

Pluspunten

Ook is het verstandig om, indien mogelijk, met een partner of vriend de mooiste of sterkste kanten van je huis te bekijken. Als je bijvoorbeeld een erg grote tuin of zolder hebt, is dit al snel een pluspunt voor de koper. Zorg er dan ook voor dat de fotograaf hiervan extra foto’s maakt en deze in wat beter licht zet, zodat jij deze aspecten van je woning naar voren brengt tijdens de oplevering. Als je namelijk de sterke kanten van het adres duidelijk laat zien, zijn er al snel meerdere kopers geïnteresseerd omdat ze vooral geconfronteerd worden met de voordelen ervan.

Bezichtigen

Als het eenmaal zover is, is het natuurlijk erg spannend. Je wilt graag dat de koper(s) een zo mooi mogelijk beeld krijgen van jouw aanbod. Je kunt dit beeld een beetje verbeteren door bijvoorbeeld overal de deuren open te zetten. Zo zien de klanten geen donkere kamers, maar juist veel ruimte en licht. Het helpt hierbij natuurlijk ook als de hoekjes en ruimtes een beetje netjes en opgeruimd zijn. Ten slotte is het altijd slim om in de verschillende vertrekken een lekker geurtje achter te laten. Dit doe je door bijvoorbeeld even een luchtverfrisser erdoorheen te halen. Wanneer het na deze handige tips nog steeds niet lukt om uw huis te verkopen, kunt u altijd nog een kijkje nemen op www.directhuisverkopen.com.