Waarom elk interieur een groot tapijt verdient

0
832
Groot tapijt trend

Heb jij al een tapijt of vloerkleed in jouw huis liggen? Of zelfs meerderen? Vloerkleden zijn weer helemaal terug van weg geweest en er zijn meer verschillende stijlen dan ooit! Alle stijlen zijn leuk te combineren, maar er is één ding wat helemaal de blits maakt: grote tapijten! Hoe groter hoe beter! Ik ben van mening dat bijna elke ruimte wel profijt kan hebben van een stukje vloerbedekking. En dan het liefst een groot tapijt. Waarom? Dat leg ik uit!

Voordelen van een groot tapijt

De voordelen van een groot tapijt – waar begin ik?! Ten eerste is het een echte eyecatcher in het interieur. Een groot tapijt is echt niet alleen geschikt voor villa’s, herenhuizen en kastelen. Ze verdienen een plekje in elk interieur! Grote tapijten (of tapijten in het algemeen) zorgen voor een extra dimensie omdat de vloer wordt gebroken door een extra textuur. Het voegt warmte en zachtheid toe aan een kil interieur, en dan hebben we het nog niet gehad over het unieke karakter wat je introduceert in de ruimte. In de winter is een tapijt aangenaam warm aan de voeten, en ’s zomers zorgt hij ervoor dat de blote voeten niet aan de tegels of het laminaat plakken.

Groot tapijt

Grote tapijten in elke ruimte

Een groot tapijt kan zijn plek vinden in vrijwel elke ruimte in huis. Sterker nog, het kleed zorgt ervoor dat de ruimte wordt ingedeeld in verschillende hoeken.

Grote tapijtenWoonkamer

De zithoek wordt duidelijk bij elkaar getrokken door een groot tapijt waar de bank, stoelen en salontafel op kunnen staan. Zo creëer je een duidelijke hoek, zonder dat de bank en stoelen willekeurig op een hoopje staan. Het tapijt zorgt voor structuur in de inrichting van de woonkamer.

Eethoek

Een groot tapijt waar de eetkamertafel en bijbehorende stoelen op kunnen staan zorgt voor een gezellige hoek waar je met plezier je maaltijden op eet. De eethoek wordt een geheel door een kleed, want het bakent als het ware de plek af. Daarnaast staat het simpelweg heel lux om een kleed in de eethoek te leggen!

Slaapkamer

Je wordt ’s nachts wakker om even naar het toilet te gaan. Maar die tegels voelen wel heel erg koud aan je voeten! Waarom leg je niet een groot tapijt onder het bed? Zorg dat deze eraan beide zeiden uit steekt en als het kan ook aan het voeteneind. Op die manier heeft iedereen warme voeten bij het uit bed stappen, en het zorgt ook voor een zachte uitstraling in de slaapkamer. Het staat ook nog eens heel modieus, zoek maar eens slaapkamers op Pinterest.. wedden dat ze allemaal een groot tapijt onder het bed hebben liggen?