3 tips bij het verbouwen van je badkamer

0
974
badkamer
badkamer

Altijd al gedroomd van een nieuwe badkamer? Er zijn verschillende manieren om je badkamer van een nieuwe uitstraling te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe sanitaire voorzieningen in de badkamer. Of wat te denken van het gebruik van nieuwe accessoires in deze ruimte? In dit artikel geven we je enkele handige tips om de verbouwing van je badkamer goedkoop en soepel te laten verlopen. De renovatie van badkamers hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn!

Tip 1: vraag een loodgieter om advies

Voordat je aan de renovatie van de badkamer begint, is het verstandig om naar het advies van een loodgieter te informeren. Loodgieters kunnen vaak een goede inschatting maken van de haalbaarheid van de plannen voor de verbouwing van de badkamer. Mogelijk zijn je plannen niet volledig uitvoerbaar, waardoor het slim is om vooraf over alternatieven na te denken. Het is immers zonde als de plannen tussentijds moeten worden aangepast.

badkamer
Voordat je aan de renovatie van de badkamer begint, is het verstandig om naar het advies van een loodgieter te informeren.

Tip 2: losse onderdelen online bestellen

Het bestellen van nieuwe onderdelen voor de verbouwing kun je aan een loodgieter overlaten. Verstandiger is het echter om de onderdelen zelf te bestellen. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste onderdelen bij elkaar verzamelt, wat kosten bespaart tijdens de verbouwing. Een broyeur aanschaffen doe je tegenwoordig heel eenvoudig in een van de vele webwinkels. Datzelfde geldt voor de leidingen en de afvoer die moeten worden aangelegd bij een herindeling van de badkamer.

Tip 3: laat de badkamer opnieuw betegelen

Veel mensen combineren het herindelen van de badkamer met het opnieuw betegelen van de muren en vloer in deze ruimte. Het opnieuw betegelen van een badkamer gaat vaak gepaard met veel troep en een grote kans op schade aan sanitaire voorzieningen. Door de badkamer direct bij de vernieuwing hiervan opnieuw te laten betegelen kun je weer een lange tijd vooruit!