Sfeer in je huis met woonaccessoires

0
552

Het inrichten van een woon- of slaapkamer kan een hele puzzel zijn. Ook al is de kamer nog zo groot, ook al heb je een prachtig uitzicht of een prachtige houten vloer, zonder een goed gebruik woonaccessoires zal je huis niet die sfeervolle uitstraling hebben die van een huis een thuis maakt.

Hoe ga je te werk?

Om de juiste accessoires te kiezen, moet je nadenken over de indeling van je kamer. Waar wil je een lichtplek hebben om te kunnen lezen? Zodra je weet waar die plek moet komen, kun je nadenken over de inrichting. Welke stoel kies je? Welke lamp? Zodra de basis voor de plek is bepaald, kun je nadenken over de woonaccessoires die je wilt gebruiken. Door gebruik van een paar kleine voorwerpen kun je van een saaie hoek een eigentijdse leesplek maken. Denk bijvoorbeeld aan een houten boekenmolen? Of een krantenbak uit de jaren ’50? Een Tomadorekje?
Met woonaccessoires kun je op eenvoudige wijze je eigen stempel drukken op de inrichting. Een oude, bruine bank kan met een paar nieuwe kussens en een leuke plaid een totaal andere uitstraling krijgen.

Hoe kom je op ideeën?

Als je twijfelt hoe je je huis in wilt richten, is het een goed idee om eens op internet rond te neuzen naar ideeën. Pinterest kan een enorme bron van inspiratie zijn. Koop ook eens een paar bladen als ‘VT Wonen’ of ‘Eigen huis en Interieur’ of ga naar de bibliotheek en kijk ze daar eens in. Niet alleen doe je leuke ideeën op, maar je vindt in deze bladen ook veel adressen en sites met bijzondere, vaak gespecialiseerde winkeltjes. Wanneer je online gaat shoppen voor woonaccessoires, kan je ook eens kijken op Kortingscode.nl/plus en actiecode.nl voor mooie kortingen op je woonaccessoires.
Ga shoppen in grote woonzaken. Let niet op de hoofdinrichting, maar kijk welke woonaccessoires ze gebruiken om een bepaalde sfeer neer te zetten. Hoe doen ze dat? Welke kleuren gebruiken ze? In welke aantallen? Wat zetten ze waar neer?
Ten slotte kunnen kringloopwinkels een bron van inspiratie zijn. Voordeel van deze laatste zaken is dat je voor weinig geld allerlei grappige dingen kunt kopen, waarbij je juist door verassende combinaties te maken een heel bijzonder wooneffect creëert.
Het inrichten van je huis hoeft dus echt geen dure zaak te zijn. Het is een kwestie van goed kijken en veel uitproberen. Op die manier krijg je gevoel voor inrichting en sfeer. Je zult merken dat door te spelen met de inrichting je huis langzaam maar zeker verandert in een plek die helemaal bij jou hoort.