Slim wonen

0
573

Ondanks een betrouwbare woonomgeving wil je het huis met inboedel goed beveiligd hebben, om inbraak en diefstal van kostbaarheden te voorkomen. Een inboedelverzekering is een must voor elke inwoner, maar biedt niet de garantie woninginbraak en diefstal te voorkomen. Het huis beveiligen met kwalitatief en moderne beveiligingshulpmiddelen is de eerste stap naar inbraakpreventie. De tijd dat woonbeveiliging niet voor iedereen betaalbaar was, is voorbij. Door de grote hoeveelheid aan technologische ontwikkelingen is het voor iedereen betaalbaar het huis slim te beveiligen met betaalbare hulpmiddelen.

Inbraakpreventie met beveiliging
Bouwverlichting met bewegingssenoren zorgen ervoor dat inbrekers niet onopgemerkt het huis in de avond kunnen benaderen. Monteer de verlichting op gepaste hoogte, zodat inbrekers de lamp niet eenvoudig eraf kunnen halen. Bij elke ingang kan je een dergelijke lamp plaatsen. Als het gaat om een eengezinswoning, zal je In de meeste gevallen genoeg hebben aan een lamp aan de voor- en achterzijde. Je kan de lamp instellen op een tijdstip, waarin de bewegingssenoren actief zijn. In het kader van duurzaamheid, is een lichtbundel van led-verlichting de beste keuze. Led gaat langer mee, verbruikt minder energie en is goed geschikt om buiten te monteren.

In het huis kan je een alarminstallatie plaatsen, voorzien van sensoren en alarm. In elke ruimte met mogelijke ingang plaats je een sensor, welk verbonden is aan het stroom. Een goed alarmsysteem heeft een optie, waardoor je niet zomaar het stroom ongemerkt eraf kunt halen. Zodra de stroom eraf wordt gehaald, zonder het wachtwoord in te voeren, zal het alarm afgaan. Je kan ervoor kiezen een installatie te nemen, met en of zonder stil alarm. Het alarm kan je koppelen aan jouw eigen telefoonnummer of, als je meer budget hebt, een erkend beveiligingsbedrijf welk zorgdraagt voor nadere controle bij het afgaan van het alarm.

Als aanvulling kan je een of enkele bewakingscamera’s installeren. De kwaliteit en mogelijkheden van dergelijke camera’s zijn onderling enorm verschillend. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van de eisen die je stelt. Je doet hierbij goed aan een cctv specialist in te schakelen voor advies. Wil je een camera voor binnen het huis of ook buiten? In dit geval zal je een camera moeten vinden die ook geschikt is voor buiten, zodat de camera niet kapot gaat door de regen. In de meeste gevallen doe je er goed aan een camera te nemen, welk goed beeld biedt in de avond en voorzien is van sensoren, zodat de camera inschakelt op het moment iemand het huis nadert of binnen is. Een resolutie van 720p of 1080p is aan te raden. Veel camera’s bieden de mogelijkheid een live stream te koppelen aan een een smartphone-app via 4G en Wifi. Op deze manier kan je direct zien wat er in (en om) het huis gebeurd.