Kunstgras in de tuin

0
542

Een mens heeft graag genot van zijn tuin. Jammer genoeg brengt het onderhouden van een tuin heel wat met zich mee. Deze proper houden en jaar na jaar in perfecte staat laten overleven is een echte kunstvorm die niet alleen niet iedereen onder de knie heeft, maar waar bijna niemand de tijd voor heeft in deze drukke tijden. Gelukkig ligt er een goede oplossing voor de hand om ondanks weinig tijd toch een prachtige tuin op je te hebben liggen wachten: kunstgras.

Kunstgras?

Kunstgras wordt gemaakt uit synthetische materialen en tracht natuurgras zo dicht mogelijk te benaderen. Kunstgras in de tuin is al lang geen uitzondering meer. Terecht ook, waar in vroegere tijden de kwaliteit van kunstgras duidelijk nog niet kon tippen aan het natuurlijke equivalent heeft de techniek niet stilgezeten. Vandaag de dag benadert kunstgras het echte spul griezelig dicht.

Lekker relaxen

Het grote voordeel aan kunstgras in de tuin is natuurlijk dat het een onderhoudsarm product is. Gedaan zijn de tijden waarin je per dag een paar uur in de tuin stond te klooien om hem toch maar op orde te houden. Met kunstgras moet u nooit meer het gras afrijden en is sproeien verleden tijd. Maak je ook maar geen zorgen over onkruid of verkleuringen. Bovendien moet je je nooit meer zorgen maken over vuile voeten in het huis na een regenbui: kunstgras is compleet modderloos.

Misschien belangrijk om te weten is dat ondanks de vele voordelen van kunstgras nog niet alles perfect is. Zo is kunstgras bij langdurig gebruik onderhevig aan lichte slijtage, het zogenaamde platliggen. Daarenboven mag je niet onderschatten hoe belangrijk het is dat kunstgras een professionele installatie vereist. Een slechte installatie zal leiden tot een slecht resultaat. Indien je toch de stap zet naar kunstgras schakel zeker kwaliteitsvolle, professionele hulp in.