Landelijk wonen

0
551

Op zoek naar een nieuwe stijl voor de inrichting van je huis? Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende manieren, stijlen en kleuren beschikbaar om je huis in te richten. Het is dan vaak ook leuk en belangrijk om je te oriënteren voor je artikelen gaat kopen! Op het internet is veel inspiratie op te doen. Één van de stijlen die op dit moment heel populair is is de ‘landelijk wonen’ stijl. Een stijl met veel houten producten en bijvoorbeeld een openhaard(je).

Rust en warmte
Landelijk wonen geeft een stukje rust. Dat komt door de eenvoud die er vanaf straalt. Veel mensen hebben het idee ‘oubollig’ bij landelijk wonen. Dit kan zo zijn, toch kan je de ruimten met houten kasten, stoere tafels en moderne accessoires helemaal maken zoals jij het voor je ziet! De artikelen die vaak terug komen bij deze stijl zijn: een ladder, spijlenstoeltjes, touw en krukjes.

Kleuren
Om de inrichting compleet te maken is het juiste kleurgebruik van belang. Verven doen veel mensen niet ieder jaar, het is dan ook goed om iets te kiezen dat je na langere tijd ook nog mooi vindt. Bij de landelijke inrichting wordt veel gebruik gemaakt van een matte wandverf. De kleuren hiervan zijn vaak basiskleuren zoals: grijs, bruin en wit. Voor de keuze van de kleur van de muur is vooral de kleur van de vloer belangrijk. Kijk dus goed of de muurkleur wel matcht met de kleur van de vloer.

Landelijke inrichting
Een landelijke inrichting bevat niet veel meubelen. De meubelen die er staan hebben een ‘oude’ of ‘gebruikte’ look. Er worden over het algemeen ook niet te veel accessoires gebruikt, het kan erg leuk en rustgevend zijn om de accessoires die er staan in dezelfde kleurcombinatie te houden. De verlichting kan op veel verschillende manieren aangepakt worden.