Keuken opknappen

0
1066
Keuken opknappen
Keuken opknappen

De tijd kan gekomen zijn dat je keuken wel een opknapbeurt gebruiken kan. De keuken opknappen kan een ingrijpende renovatie worden, dus er moet goed nagedacht worden of een renovatie ook een optie is. Een renovatie is minder drastisch en daarbij zal een stuk minder weg gesloopt hoeven te worden. Of een renovatie ook een optie is moet er nagedacht worden of er bepaalde dingen nog achter kunnen blijven van de oude keuken.

Inspiratie voor de opknapbeurt

Probeer zoveel mogelijk te bekijken wat je leuk vindt en graag zou willen zien in je nieuwe keuken. Probeer aan de hand daarvan een wensen-lijstje op te stellen. Probeer je voor te stellen wat voor kleuren je graag in je nieuwe keuken zou willen zien en wat voor apparatuur je wilt en of je het eventueel ingebouwd wil hebben.

Denk goed na over wat je allemaal zelf kan doen, eventueel met hulp van vrienden of familie. Alles wat je zelf kan doen scheelt weer in de kosten en kan je weer aan iets anders besteden.

Werkblad

Een nieuw werkblad geeft je keuken meteen een frisse en nieuwe uitstraling. Je kan erg veel kanten op en is goed aan te passen aan de rest van je interieur. Denk hier bij aan materialen zoals hout, marmer of beton.

Keuken opknappen
De keukenkastjes ziet u als eerste wanneer u uw keuken binnenstapt, zorg dat deze helemaal naar uw zin zijn.

Keukenkastjes

Keukenkastjes zijn belangrijk voor het aangezicht van je keuken. Zodra je de keuken inloopt zal je ze zien. Misschien is het een goed idee alleen de deurtjes te vervangen? Of misschien is een laagje verf een optie? Beide zullen ze kastjes een compleet nieuwe look geven.

Tegels

Bij de keuken opknappen horen uiteraard ook de tegels. Een andere soort tegel in een andere kleur geeft je keuken een nieuw jasje. Je kan ervoor kiezen alles weg te hakken en opnieuw stukcwerk te laten doen. Daarna kan je het opnieuw betegelen. Ook kan er gekozen worden om over de oude tegel heen te betegelen. Of dit een optie is moet er aan een tegelzetter advies worden gevraagd.