Badkamer vervangen

0
748
Badkamer vervangen

Badkamer vervangen

Door de verbouwing en/of vervanging van je badkamer kan je een nieuwe ruimte in je huis creƫren waar heerlijk gerelaxt kan worden. Een nieuwe badkamer kan je huis behoorlijk opfrissen en de waarde van je huis gaat er uiteraard ook op vooruit.

Een badkamer vervangen in zijn geheel is een flinke klus die niet zomaar uitgevoerd is. Als eerste moet je jezelf afvragen of alles eruit gaat of een deel. Als er nog een deel of bepaalde onderdelen te hergebruiken zijn probeer dit dan want dat scheelt weer op de uiteindelijke kosten en scheelt waarschijnlijk tijd. Als je de hele badkamer wilt vervangen bedenk dan goed of je de badkamer op dezelfde plek wilt houden, wat de nieuwe indeling wordt en wat voor materialen je nodig denkt te hebben. Overleg dit met de badkamer-specialist en kijk samen naar de mogelijkheden.

Nieuwe badkamer
Uw badkamer vervangen kan een mooi resultaat opleveren

Delen laten zitten

Als je alleen de tegels lelijk vindt of er bijvoorbeeld schimmel op je plafond zit hebben we de neiging meteen alles grondig aan te pakken maar vaak is dit niet nodig. Er kan veel opgefrist worden met bijvoorbeeld een nieuwe laag stucwerk en nieuwe verf.

Als je de ruimte ervoor hebt op je muur is het altijd aan te raden om over de oude tegels heen te tegelen. Dit scheelt een enorme hoeveelheid werk en geld en het resultaat zal bijna precies hetzelfde zijn. Als er al meerdere lagen tegels over elkaar heen zitten is dit niet aan te raden.

Slim omgaan met je budget

Een complete renovatie van de badkamer kan behoorlijk in de kosten lopen. Probeer daarom te besparen waar je maar kan. Kijk bij bouwmarkten of er aanbiedingen zijn of misschien hebben vrienden en familie nog wel een paar dozen staan van die ene tegel die je net hebben wou. Vraag altijd meerdere offertes op voordat je met iemand in zee gaat. Prijzen hierin kunnen nogal verschillen.