Hoe betaal je je verbouwing?

0
675

Een verbouwing is voor veel mensen een dure uitgave. Soms is een verbouwing helaas nodig en geld besparen is vaak geen optie. Je kunt namelijk moeilijk maar een halve badkamer verbouwen. Je kunt een verbouwing betalen met een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening geeft je meer financiƫle ruimte en hierdoor kun je je hele badkamer verbouwen.

Een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je vooraf een bepaald bedrag leent en dit in termijnen gaat terugbetalen. Een persoonlijke lening kun je ook wel zien als een lening op afbetaling. Je kunt een bedrag lenen tussen de 5.000 en 50.000 euro. Dit bedrag wordt vooraf vastgesteld en je kunt er niet meer bij lenen. Je moet dus goed vooraf uitrekenen hoeveel geld je nodig hebt voor je verbouwing. In hoeveel termijnen je dit bedrag wilt terugbetalen, kun je zelf kiezen: wil je er 24 maanden of 5 jaar over doen? Net als elke lening heb je bij een persoonlijke rekening ook te maken met rente. Het rentepercentage ligt tussen de 1% en 5%. De rente komt bovenop het bedrag dat je hebt geleend.

Kosten

De meeste mensen lenen ongeveer 10.000 euro voor een verbouwing. Omdat een verbouwing niet gelijk klaar is, kun je een tijdje doen over de afbetaling. Je hebt er toch ook langer profijt van. Als je 10.000 euro wilt lenen met 5,5% rente en je wilt 5 jaar over het afbetalen doen, betaal je ongeveer 191 euro per maand. Na 5 jaar heb je 11.424 afbetaald. Dit is meer dan je hebt geleend, maar dit komt door de rente die er elke maand bij komt. Het is verstandig om persoonlijke leningen te vergelijken. Het rentepercentage kan bijvoorbeeld per instelling verschillen. Als je bijvoorbeeld minder rente hebt, betaal je ook minder per maand.